Sammen med Maren Lundby,  Anna Odine Strøm og Andreas Stjernen hoppet han Norge til VM-bronse i blandet lagkonkurranse i Seefeld.

Robert Johansson fra Søre Ål IL gjorde to gode hopp på 106.5 meter og 103,5 meter  i blandet laghopp-konkurransen for kvinner og menn under VM i Seefed lørdag ettermiddag.

Hoppsjefen Alexander Stöckl var svært fornøyd over å kunne konstatere at lillehamringen endelig leverte under VM.

- Robert er på rett veg.

Andreas Stjernen sørget for norsk VM-bronse i blandet lagkonkurranse med det som trolig var hans siste hopp i et mesterskap.

Det norske laget, som besto av Anna Odine Strøm, Robert Johansson, Maren Lundby og Stjernen, knep medaljen 7,6 poeng foran Slovenia.

Før siste duell var avstanden mellom treer Norge og firer Slovenia på kun 2,7 poeng. Dermed var det opp til Stjernen og Peter Prevc å avgjøre hvem som skulle ta bronsen.

Den duellen vant Stjernen. Sloveneren hoppet 100,5 meter, mens nordmannen landet på 102 meter. Bronsehoppet var trolig Stjernens siste i et mesterskap.

Gullet gikk til Tyskland, mens sølvet var det hjemmenasjon Østerrike som tok. De to lagene var i egen klasse. Avstanden fra Norge til sølvplassen var på nesten 40 poeng. Opp til gullet var det over 60.

Norge lå på fjerdeplass etter første omgang og var 0,6 poeng bak bronsemedaljen. Etter hopp på 102,5, 103,5 og 105,5 meter av henholdsvis Strøm, Johansson og Lundby var de i god posisjon til å sikre bronsen før den siste runden.

(©NTB)