Gå til sidens hovedinnhold

Rus-alarm på Vinstra: Det er alltid noen som ikke har tålt det de har vært med på

Artikkelen er over 1 år gammel

gd mener Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Berørte foreldre er rystet
over det de mener er en skremmende utvikling når det gjelder misbruk av narkotika på Vinstra og andre steder i regionen. 21 navn på det som angivelig er brukere eller langere er overlevert politiet. Nord-Fron kommune er alarmert, og handling loves.

Med ulike mellomrom kommer det ubekreftede rapporter om økende rusproblemer, først og fremst i regionens byer og tettsteder. Problemene har fulgt flere generasjoner, det har vært eksperimentering og utprøving. Som lokalt samfunnsproblem har det gått i bølger. De fleste legger en slik del av livet bak seg og går videre. Men når bølger trekker seg tilbake, er det alltid noen som ikke har tålt det de har vært med på.

– Vi kan ikke ha det slik at vi hver dag, kveld og natt skal gå rundt og være redde for at våre barn blir lurt inn i et narkotikamiljø og risikerer å få ødelagt resten av sine liv, sier en berørt forelder som fikk dette helt inn på livet. Dette er noe mer enn tenåringsforeldre sine dagligdagse bekymringer for den oppvoksende slekt.

Forhåpentlig vis har foreldreutspillet kraft nok i seg til å slå noen negative krefter tilbake

Den siste rapporten fra Vinstra skiller seg fra det vi har sett tidligere. Bekymringene som er brakt inn for politiet er konkrete. Brukernavn og navn på steder hvor det foregår rekruttering, handel og misbruk, bør gjøre dette mer håndgripelig for både politiet, kommunen, og kanskje også nabokommunene. Vi må kunne forutsette at dette følges opp, og at foreldre til navngitte mindreårige orienteres umiddelbart.

Forhåpentligvis har foreldreutspillet og bekymringsmeldingen med 21 navn kraft nok i seg til å slå noen negative krefter tilbake. Forhåpentligvis ringer det nå så kraftig i alarmklokkene at foreldre sammen med kommunen og politiet klarer å gjenetablere trygge møteplasser.

 

Les også

Slår alarm om narkomiljø: – Vi kan ikke ha det slik at vi hver dag, kveld og natt skal gå rundt og være redde for våre barn