Så rå og brutal er denne høstens budsjettsituasjon

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er mange som mener mye om budsjettet og de utfordringene Lillehammer Kommune står i om dagen. Både Møllerløkken, hans Høyre, og vi i Arbeiderpartiet vet at det må til inngripende kutt for å få budsjettet i balanse. Et kommunebudsjett skal gå i balanse, det krever kommuneloven.

Å slutte med barnehager i grendene er ikke noe noen av oss ønsker seg, men i en budsjettdiskusjon må alle steiner snus og dette er noen av de steinene som er i spill. Barnehagedrift er kostbart og vi driver med overskudd på plasser.

Det er sånn at jo dyrere de kommunale barnehagene drives, jo større blir overføringene til de private. Ergo - reduserer vi kostnadene i budsjettet til de kommunale, synker også kostnadene til de private. Og hvorfor blir det foreslått å legge ned de to i grendene? Jo, fordi de er uforholdsmessig dyre å drive. Høyre vil altså heller legge ned en barnehage i sentrum. Det har ingen hensikt da de er fulle og der er det ingen besparelse.

Budsjettet er et nullsumspill. Tar vi ikke kutt et sted må vi hente det et annet sted. Da vet vi at skoler eller sykehjemsplasser er alternativet. Ingen ønsker å legge ned barnehager, men halvfulle barnehager er tross alt bedre å se på driften av enn de i full drift, med 50% av personalkostnadene per barn. Så rå og brutal er denne høstens budsjettsituasjon.

Det kan hende det finnes andre steder å spare enn med de små barnehagene. Det håper jeg Høyre og opposisjonen vil være med å lete etter. Det må ikke være barnehager, men noe må det dessverre være.

Merethe Kjellberg, gruppeleder Ap, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags