Gå til sidens hovedinnhold

Samarbeid gir bedre beredskap

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sel kommune er i disse dager i en prosess der det skal tas stilling til om det skal utredes brannsamarbeid mot andre kommuner. Dette mener vi er alfa/omega for å opprettholde god beredskap i kommuner på Sel sin størrelse.

Det snakkes mye om den dårlige økonomien kommunene har, og at det ikke er økonomi til å ansette ledere i heltidsstillinger innen brann og redning. Ved å søke samarbeid med andre kommuner, vil kostnaden ved dette bli overkommelig for kommunene. Brannsjefene er som regel ansatt i delte stillinger, der de har forebyggende- og beredskapslederansvaret, i tillegg til å være brannsjef. Noen har kanskje en prosentstilling i annen virksomhet i kommunen for å fylle opp til 100 %. Men det er nå en gang slik at man er ikke brannsjef bare mandag og halve tirsdag.

Så komplekst som brann og redning har blitt de siste årene, ser vi at en heltids ledelse absolutt er nødvendig.

Brannsjef i Øvre Romerike Brann og redning, Anders Løberg har vært klar i sin tale om behovet for heltidsledelse innen brann. Og jo større brannvesenet er, desto sterkere står vi i store hendelser. En stor skogbrann som varer i flere dager, eller et skred som det som gikk på Gjerdrum i nyttårshelga, kan skje hvor som helst i Norge. Den neste store hendelsen nærmer seg for hvert sekund som går ... En slik hendelse vil slite på et lite deltidsbrannvesen, både fysisk og psykisk, ettersom det vil være få å rullere på. Slike hendelser viser også behovet for en heltidsledelse som er oppe i situasjonen hele tiden.

For beredskapen sin del vil dette også være en fordel da man vil få større fagmiljø, bedre spisskompetanse på mannskaper, samøvelser, interne kurs osv. Dette er viktig mtp felles situasjonsforståelse i kaotiske situasjoner, og man trenger ikke være dårlig for faktisk å bli bedre. For ikke å glemme den økonomiske gevinsten ved innkjøp av utstyr til et stort kontra et lite brannvesen.

Ved å søke samarbeid med flere kommuner vil dette åpne for å ansette ledere i heltidsstillinger, som både har tid og kompetanse til å håndtere større og mindre hendelser, og å drive godt forebyggende arbeid. Dette vil også sørge for at brann og redning beholder lokal tilstedeværelse og samtidig styrker lokal beredskap.

Noen ganger har faktisk størrelsen noe å si ... ...

Ole Erik Dahlen, verneombud
Odd Ivar Ulsanden, tillitsvalgt