Gå til sidens hovedinnhold

Stans i togtrafikken fra Oslo S

Artikkelen er over 4 år gammel

En jordfeil førte lørdag til stans av all togtrafikk på Oslo S. Søndag formiddag var det fortsatt stans i togtrafikken østover.

Bane Nor håpet i det lengste at de kunne åpne strekningen mot Lillestrøm innen klokken 11 søndag, men denne tidsplanen viste seg ikke å holde. – Vi går nå gjennom hele anlegget, noe som tar litt tid. Vi sa vi ville åpne for trafikk innen klokken 11, men det kan bli litt senere enn det, sier medievakt Kjell Bakken i Bane Nor til NTB søndag formiddag.

Østfoldbanen er åpnet igjen etter problemene lørdag og søndag morgen, men reisende advares om forsinkelser mellom Oslo S og Ski på grunn av redusert sporkapasitet. Stansen på strekningen mellom Oslo S og Lillestrøm/Kolbotn skyldes at det kom høyspent strøm inn i signalmastene på Brynsbakken.

 Bakken sier de ikke vet om det kan settes i sammenheng med jordfeilen på Oslo S lørdag kveld. Feilen gjør det umulig å gi togene grønt lys. Jordfeilen på Oslo S skyldes kortslutning og store ødeleggelser i sentralstasjonens signalanlegg lørdag. Vestover går trafikken som normalt søndag, men for reisende i retning Lillestrøm må man søndag formiddag fortsatt belage seg på alternativ transport. (NTB)