Sander Sørsveens historie er kjent fra flere reportasjer i GD, fra TV2, Lindmo på NRK og flere andre nasjonale medier. 21-åringen fra Brøttum tok permisjon fra jobben og reise til krigsområdene i Ukraina som frivillig ambulansearbeider.

Torsdag kom meldingen om at Sørsveen er blitt brannskadet og har splinter fra en bombe i kroppen. Han og kollega Simon Johnsen ble torsdag truffet av et bombeangrep.

– Vi er begge på vei ut i ambulanse for behandling. Vi ble truffet direkte i dag, rett på. De jævlene, skriver Johnsen til VG.

Brøtningen er på sykehus i Dnipro før han skal evakueres ut av landet, skriver Ringsaker Blad, som først omtalte saken.

Moren fikk telefon

Sørsveens mor, Grethe Sørsveen, delte også nyheten på sin facebookside torsdag.

«Vil bare informere dere om at Sander blitt skada nede i Ukraina. Han blir fraktet til sykehuset i Dnipro nå for operasjoner. Han er brannskada og har splinter fra bombe i kroppen. Han har ikke skada indre organer. Det går «bra» med han, og jeg har kontakt med legen hans.»

Sørsveen fikk en telefon fra Ukraina rundt klokka halv seks torsdag fra et utenlandsk nummer, som hun ikke svarte med en gang.

– Jeg fikk en melding hvor det sto på engelsk «Ring tilbake. Sander», forteller Sørsveen til GD.

– Ved godt mot

Etter en korrespondanse med det som viste seg å være legen til Sander, og ikke Sander selv, fikk Sørsveen snakke med sønnen.

– Han er ved godt mot, og sover sannsynligvis nå.

Sørsveen ble frakta til sykehuset i Dnipro for operasjoner.

– Hvordan var det å få denne beskjeden?

– Vi har frykta at den kom.

Sørsveen og Sanders søster Siri forteller det de vet om angrepet som skadet Sørsveen og Simon Johnsen torsdag. De ble angrepet da de var på oppdrag med å hente en skadet person.

– De skulle frakte pasienten, og da de kom dit så smalt bombe. Pasienten de hentet døde, forteller lillesøster Siri.

Det skal også være flere døde i bombeangrepet.

Dro tilbake mandag

Sander Sørsveen dro mandag tilbake til Ukraina, og dette var det første oppdraget han var ute på etter at han ankom Ukraina igjen.

GD møtte Sander før avreise til Ukraina da han gjestet Bakgården Bodega på Lillehammer og møtte ukrainere som har flyktet til Norge og Lillehammer.

Sørsveen fortalte sin historie til de frammøtte, og tårene trillet i lokalene,

Les også

Tårene renner for Sander