Sannheten må frem

- Den største irritasjonen og problemet er kostnadene med vikarbyråene, skriver Wolfgang Müller.

- Den største irritasjonen og problemet er kostnadene med vikarbyråene, skriver Wolfgang Müller.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg Jeg skriver disse linjene som en partiløs samfunnsborger i Lillehammer. Etter noen dager borte fra byen, gledet jeg meg til å lese papiravisa fra tirsdag og onsdag. Jeg kunne velge i mange tema, men ønsket bare å konsentrere meg om Helse- og Omsorg i dag. Jeg har hatt behov for lettere og tunge tilsyn fra hjemmetjenesten de siste årene. Jeg opplever hver dag hvilket umenneskelig arbeidspress disse personene står overfor i sin tjeneste.

Varaordfører Trosholmen bruker uttrykket å kalle en «spade for en spade». Det betyr i mitt hode at hun oppfører seg anstendig, oppriktig og ærlig. Nettopp om det skal Trosholmen høre fra meg i dag.

Det begynte, og er fortsatt slik, at omorganiseringen fra leder- og mellomsjiktet fortsatt er en katastrofe for det utførende grunnleddet i den ansvarlige kommuneetaten. Bare spør de ansatte selv. Meget gode og ansvarsfulle pleiere har gitt opp og sluttet.
Den største irritasjonen og problemet er kostnadene med vikarbyråene. Jeg anbefaler Trosholmen å bruke en av sine spader til å grave i lønnsforskjellene mellom de fast ansatte og de som kommer fra vikarbyråene. Dette burde en varaordfører være godt orientert om, nemlig det å oppdage de virkelige problemene i en sak.

Vennligst bland aldri mer inn i denne etaten den dumme sammenligningen mellom det offentlige og det private næringslivet, da kommunen selv er årsaken til den enorme pengebruken gjennom vikarbyråene.

Jeg anbefaler Trosholmen å begynne med en helt annen, ubrukt spade. La oss i fellesskap sørge for at de ansatte som et første bud får verdsatt gode lønn- og fritidsordninger, og blir gitt nødvendig tillit.
Er det korrekt at vikariatansatte betales med kr 800,- per time?

Har vi en sikkerhet for at de ansatte trives i jobben så blir pasientene også topp ivaretatt. Er dette så vanskelig å forstå? Det er kanskje ikke så lett for en som mener seg fortjent til en millionlønn i året?

Trosholmen kan fortelle meg så mye hun vil om de gode tankene Arbeiderpartiet har, men kommer ikke forbi at Ap, med sine medsammensvorne i sin siste styreperiode, har redusert bemanningen med 40 stillinger.

Nok en spade: Kan Torsholmen vennligst grave fram alle honorarer til konsulentbruk i kommunen i sin varaordførerperiode?

Til slutt ønsker jeg å beskrive hvordan en leder etter min oppfatning skal opptre; nemlig redelig, ærlig, oppriktig og uten så mange spader! Er disse egenskapene oppfylt av en person, så kan vedkommende eventuelt bli valgt til ordfører.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags