Sannheter og usannheter om Terrassen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Når en usannhet gjentas ofte nok, har man en tendens til å oppfatte det som sannhet. Gjennom et nytt innlegg om Terrassen prøver Ola Skrautvol (Sp) å holde liv i myten om at Terrassen skal koste 70 millioner.

De virkelige tallene har jeg allerede presentert i et innlegg som var publisert i GD 4.januar. Inkl. tomtekostnad har Terrassen til nå kostet kommunen ca. 10,2 mill., og det er videre avsatt 18 millioner i budsjettet for 2020 for oppgradering av Terrassen.

Men hvor kommer egentlig tallet «70 millioner» fra? Det er i all hovedsak Ola Skrautvol og Lillehammer Senterparti som har brukt dette tallet i tilknytning til Terrassen. Det kommer trolig av at for flere år siden var det en større plan for hele området der det også skulle utføres andre prosjekter sammen med Terrassen. Helt konkret dreier det seg om etablering av ei bru over elva ved Terrassen, oppgradering av Bruparken og omgjøring av Elvegata. Disse prosjektene skulle utføres i flere faser. Sammen med Terrassen var alle disse prosjektene i sum anslått til å koste 70 millioner. I senere tid har de øvrige prosjektene blitt tatt ut av handlingsplanen, og det er kun Terrassen som skal oppgraderes.

At kommunen har valgt å ikke offentliggjøre tilbudssummene til de entreprenørene som har gitt tilbud er helt naturlig. Enhver med kjennskap til anskaffelsesregelverket som det offentlige må forholde seg til, vil forstå det. I en konkurranse med forhandlinger skal ikke tilbudssummen offentliggjøres før forhandlingene er ferdige. Summene vil selvfølgelig bli offentliggjort når forhandlingene er sluttført. Det er ikke snakk om en «lukket» eller «hemmelig» prosess, slik Skrautvol prøver å framstille det som. Det er snakk om et regelverk som alle offentlige etater er nødt til å forholde seg til.

Jeg registrerer også at Øyvind Aamodt (Rødt) i et innlegg har uttrykt seg kritisk til Terrassen. Men i motsetning til Skrautvol, som aller helst vil stanse prosjektet, er Aamodt utålmodig for at prosjektet ikke har blitt realisert. Jeg har forståelse for at Aamodt er utålmodig. Men da er det høyest underlig at Aamodt og Rødt i desember ga sin fulle tilslutning til budsjettforslaget fra Senterpartiet, som innebar at Terrassen som prosjekt ville bli lagt på is for evig og alltid. Ønsker man fortgang i et prosjekt, stemmer man ikke for å stanse prosjektet.

Terrassen som prosjekt har måtte tåle mye unødvendig negativitet. Det er det ingen som tjener på. La oss heller samle oss om å utvikle Terrassen til et godt prosjekt som vil tjene byen vår i mange år framover, og det til en overkommelig pris.

Mizanur Rahaman, gruppelder (SV), Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags