Satsingen på Bjorli

BJORLI: Entusiasme er utmerket, ja, nødvendig for at slike tanker skal kunne realiseres. Finner man i tillegg tilstrekkelig kapital hos disse begeistrede mennesker, sett i gang, skriver innsenderen.

BJORLI: Entusiasme er utmerket, ja, nødvendig for at slike tanker skal kunne realiseres. Finner man i tillegg tilstrekkelig kapital hos disse begeistrede mennesker, sett i gang, skriver innsenderen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Takk til ordfører Mariann Skotte for svar på mitt innlegg i GD 17/9. Siden jeg i svaret figurerer som Ottar Eide fra Lysaker, finner jeg grunn til å fremholde at min relasjon til Lesja har bredere bakgrunn enn som så. Jeg er halvt lesjing, har hytte på Dalsida, og min botid i Gudbrandsdalen, hovedsakelig på Lillehammer, strekker seg over et tidsrom på 53 år. Jeg har altså hatt god anledning til å følge utviklingen på Lesja både økonomisk og demografisk.

Den har vært nedslående. Der deler jeg ordførerens syn. Det er for øvrig en skjebne som har rammet praktisk talt alle landkommuner i Innlandet, også kommuner som har langt mer utviklet turisme enn Lesja. Overalt sitter næringssjefer og ordførere og river seg i håret for å komme opp med løsninger på problemet.

Lesjas løsning er altså å initiere utbygging på Bjorli i flere hundre millioners – klassen. Siden ordføreren antyder at min artikkel inneholder uriktige opplysninger vedr. investeringsbehovet, som er hentet fra avisoppslaget, ber jeg om å bli korrigert på det. Jeg har heller ikke forsøkt på å tallfeste nødvendig gjestebesøk, men at dette henger nøye sammen med innbyggertallet i Bjorlis nedslagsfelt er selvsagt, og det er dette jeg retter oppmerksomheten mot.

Sommerturisme på Bjorli? Med min beste vilje er jeg ikke i stand til å komme på noe annet enn fisketurer og vandring i fjellet. Norge består stort sett ikke av noe annet enn slike lokaliteter så her er konkurransen enorm.

Ordføreren uttrykker at planideen- synes vi skal holde oss på det nivået inntil videre- er møtt med begeistring overalt hvor den er fremlagt. Entusiasme er utmerket, ja, nødvendig for at slike tanker skal kunne realiseres. Finner man i tillegg tilstrekkelig kapital hos disse begeistrede mennesker, sett i gang.

Ottar Eide, Lysaker

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags