Gå til sidens hovedinnhold

Se hvem som er på Maihaugen for å spille inn ny klassiker!

Hun er mest kjent for å trone på hit-listene, nå er Astrid S i ferd med å debutere som skuespiller. Maihaugen og Gudbrandsdalen er arenaen.

– Da vi fant Astrid, var det ikke lenger noen tvil! Hun har en utstråling som skinner rett gjennom kameralinsene. Jeg fikk ordentlig gåsehud da jeg så prøvefilmingen hennes, sier produsent Frederick P N Howard i Storm Film AS i en pressemelding fra selskapet.

Selskapet står bak både Kaptein Sabeltann og Julekongen. Nå satser de stort på å lage en ny versjon av juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott», som ses av 800.000 nordmenn hvert år.

Det er første innspillingsdag på Maihaugen i Lillehammer. Og Astrid Smeplass har delt nyheten via sin Instagram-profil.

«Hei mine venner!!! Jeg har ikke postet noe på en stund, fordi jeg har vært opptatt med å lære meg å ri på hest og skyte pil og bue! Jeg har nemlig blitt spurt om å spille *les som Knut Risan* aaaaskepååått i Tre Nøtter Til Askepott. Første innspillingsdag i dag!» skriver hun begeistret og deler et bilde av seg selv i kostyme.

– Det er en historie jeg har et sterkt forhold til fra før, og som jeg nærmer meg med stor respekt. Jeg gleder meg utrolig mye til å jobbe med dette og alle de talentfulle menneskene som er involvert i prosjektet, sier Smeplass i pressemeldingen.

Regissør Cecilie Mosli synes Astrid er et funn for rollen.

– Hun er tøff og modig, men har i tillegg en sensitivitet og tilstedeværelse som er helt unik, uttaler hun.

Det er allerede kjent at deler av filminnspillingen skal skje på Gjende.

Les også

Askepott kommer til Gudbrandsdalen: – Ønsker å fange den eventyrlige vinterstemningen