Se litt lengre fram enn nesetippen rekker

Brøttum skole, en av flere skoler som diskuteres nedlagt.

Brøttum skole, en av flere skoler som diskuteres nedlagt.

Av
DEL

leserinnlegg

Jeg forstår godt alle bygdesamfunn som slåss for skolen sin. Om skolen blir nedlagt og butikken blir borte, så mister alle møtepunktene sine. Idrettslag og andre aktiviteter går med i dragsuget. Jeg er usikker på lokalkunnskapen til Ihle og Haugen (SV) GD 19/6. Det er veldig bra at Åsen skole er tenkt å bestå, men hvilke av elevene fra Lismarka og Mesnali vil frivillig begynne på Åsen? De vil dra til Brøttum, der ungdomskolen er. Har Brøttum plass til 100 elever ekstra? Fagernes og Fossen-elevene vil dra til Moelv. Kan den nye skolen der ta 85 til?

Jeg er redd for at de elevene som sliter faglig og sosialt vil bli oversett i enda større grad i store enheter. Hvorfor være stor, når man er lykkelig som liten? De fleste gikk det ille som større være ville.

Mange vil flytte og ingen komme igjen om skoletilbudet blir borte. Det er mange skattekroner tapt. Det går an å spare seg til fant, og det er de iferd med å gjøre med dette forslaget. I Mesnali har de elever som bor på Sjusjøen(Storåsen) og det vil nok bli en drøy 15 km-tur derfra til evnt. Åsm. / Brøttum. Ingen skulle få lengre skoleveg enn det.

E. Segelstad og L.K. Eikeland sier til Ringsaker Blad at alle skal bli hørt. Den ene ba om utsettelse av skolesaken, og den andre vil sågar besøke alle skolene for å høre deres syn på hvorfor den skole bør bestå. Det høres fornuftig ut. Håper dette vil føre fram, og takk til de som prøver.

Ingen ble lyttet til da Nordre Ringsaker fikk tredd en ny renovasjonsordning nedover hodet Vi ble overkjørt så det suste. Demokrati?

Hva hvis Mjøssykehuset kommer til Moelv? Har politikerne tatt høyde for en stor befolkningsvekst og at det vil komme mange barnefamilier som trenger et sted å bo og gå på skole. Ikke bare i Moelv, men på bygda også. I Follebu bygde de ny skole for 10 år siden og den er allerede for liten. De så ikke så langt fram, og at når mange byggefelt ble bebygd av barnefamilier så ble skolen fort for liten.

Ikke la det samme skje i Nordre Ringsaker. Løft blikket og se litt lengre fram enn nesetippen rekker. Om 10 år kan det være bruk for alle bygdeskolene. Etter at de er nedlagt, er det for sent å snu. La bgdene leve og skolene bestå.

11,3 mill. er ikke så mye i det store bildet, og om containerskolen i Næroset (midlertidig oppsatt) kan selges for 10.mill, da gjenstår det bare 1.3 mill. for å rasere 2-3 andre bygdesamfunn.

Er ikke de som bor der ikke verdt mer?

Wenche. E. Brukstuen, Ringsaker

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags