Gå til sidens hovedinnhold

Se opp for formasjonsflyging!

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka er det planlagt formasjonsflygning over flere deler av landet. Hercules C-130J er flyet som du vil kunne se på himmelen på Østlandet torsdag.

Det er Forsvaret som har sendt ut en pressemelding hvor de informerer om dette.

Hensikten med treningen er å øve på å planlegge, koordinere og gjennomføre formasjonsflyging med flere fly. Kampflyene vil også legge seg i en julestjerneformasjon over deler av landet for å markere slutten på året.

– Dette er en fin anledning til å trene formasjon med flere kampfly, noe vi sjeldent gjør, sier sjef for 332 skvadron, oberstløytnant Ståle «Steel» Nymoen. Luftforsvaret har gjennom hele året feiret sitt 75-årsjubileum. Da er det spesielt fint å avslutte året med en slik markering.

335 skvadron med C-130J flyr torsdag 12. desember332 skvadron med F-35 flyr fredag 13. desember331 skvadron med F-16 flyr fredag 13. desember

Ved dårlig vær kan det bli endringer i flyruten. Vi venter derfor med informasjon om tid og lokasjon, og vi vil oppdatere pressemeldingen fortløpende. Flyrutene vil være i henhold til gjeldende regelverk for lavtflyging, opplyser Forsvaret.