Gå til sidens hovedinnhold

Seier eller drittseier for lokaldemokratiet?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jostein Hærnes kaller, i sin kommentar i GD 27. mai, Statsforvalterens konklusjon i saken om utedo i Øyerfjellet en drittseier. Vi, i motsetning til Hernæs, har mye mer tiltro og tillitt til kommunens innbyggere og velgere. Vi vet at våre innbyggere er mer opptatt av for eksempel arbeidsplasser, tjenestetilbud nær folk og god oppvekst enn en utedo. Dette er en seier for lokaldemokratiet og innbyggerne i Øyer generelt, om ikke for alle.

Innbyggerne i Øyer opplever mest sannsynlig at ny gang- og sykkelveg langs Hundervegen og på Tretten, nye og utvidede stillinger innen helse og omsorg, ny rådgiverstilling innen skole og barnehage, økte bevilgninger til bredbånd og økt satsning på kulturskolen som viktigere enn en utedo.

Kommunestyret i Øyer har vedtatt, som ordfører tidligere har uttalt, en restriktiv holdning til bygging i Øyerfjellet. Forutsigbarhet og likebehandling er noe vi i posisjonen er opptatt av. Vi er forutsigbare og følger opp våre vedtak i ord og handling. Det er viktig for å oss å synliggjøre for våre innbyggere at vi følger opp det vi har gått til valg på. Så er det selvfølgelig opp til velgerne å dømme oss etter det ved neste valg.

Tilbake til utedoen. I følge Hernæs kan det synes som om at det er dopapir i hvert eneste kratt i Øyerfjellet, og at tusenvis ikke benytter utedoene som er tilgjengelige. Slik er det ikke! Det er utedoer, og til med en utedo Ledum kan benytte. Jeg for min del, som hyppig bruker av Øyerfjellet har faktisk aldri sett dopapiret som Hernæs refererer til. Jeg forventer at regionalavisa i det minste går såpass nøye til verks i sitt arbeid at leserne sitter igjen som opplyste og ikke lurte lesere.

Marthe Lang-Ree, gruppeleder Øyer Sp, Øyer

En drittseier for lokaldemokratiet