Tirsdag ettermiddag melder politiet at det i løpet av dagen er meldt inn totalt seks grove tyverier fra et hytteområde i Hafjell.

Det dreier seg om hytter under oppføring og verktøycontainere, ifølge politiet.

– Det er en god del verktøy som er borttatt. Politiet har utført åstedsundersøkelser på stedet, opplyser Innlandet politidistrikt.

Batteriverktøy

Tyveriene har blant annet skjedd fra hytter under oppføring av Rindalshytter. J & K Johnsen er underentreprenør av selskapet, og er de som setter opp hyttene i Hafjell.

– Tyveriet må ha skjedd etter at den siste snekkeren vår reiste fra området i går kveld klokka 17.30. Vi var tilbake der klokka 06.00 i dag, sier Pål Stenshagen, prosjektleder ved J & K Johnsen.

Det har vært innbrudd i fire hytter, en container og en tilhenger, sier Stenshagen.

– De har tatt alt av batteriverktøy, men de har ikke tatt med seg større sager. Jeg kan ikke si akkurat hvor store verdier det er snakk om, men rundt 70 til 80 tusen hos oss, og rundt det samme av en snekker som jobber hos oss, sier han.

Han forteller at mye av arbeidsdagen i dag måtte gå til innkjøp av helt nytt verktøy.

– Det er helt håpløst at det skjer, sier Stenshagen.

Container

Det har også vært tyverier i containere tilhørende Pass bygg.

– De har fått med seg minimalt fra oss. De hadde tatt seg inn i noen brakker, men vi hadde ikke lagra mindre verktøy der, sier daglig leder Arne Grimsrud.

Meldingene om tyverier fra byggeplasser har blitt svært vanlige den siste tiden. I Hafjell har det vært ni innbrudd, tre på Lillehammer, flere i Kvitfjell, på Skei og i Gålå.

Sist skjedde det på Kvitfjell natt til torsdag 20. oktober.

Da var det ulike el-verktøy og håndverktøy som er borttatt.

– Vi ser disse innbruddene i sammenheng med de andre innbruddene fra byggeplasser i Gudbrandsdalen og Østlandet den siste tiden. Vi har ikke noe som tilsier at det er en sammenheng, men fordi det er lignende forhold og har skjedd på noe samme tid, ser vi det i sammenheng, sa Brede Holdbrekken, fungerende politistasjonssjef ved Midt-Gudbrandsdalen politistasjon etter hendelsen.

Dersom noen har tips eller observasjoner kontakt politiet på telefon 02800.

LES OGSÅ: Nytt innbrudd i Kvitfjell: – Har spor vi etterforsker

LES OGSÅ: Tyvene tok hull på taket for å komme seg inn denne hytta

LES OGSÅ: Denne containeren var fullastet med splitter nytt utstyr: – Vi tror det er noen som følger godt med