Gå til sidens hovedinnhold

Musikklærer siktet for overgrep mot 60 unge jenter

Artikkelen er over 6 år gammel

En tidligere musikklærer fra Østlandet er siktet for overgrep mot nesten 20 unge jenter, skriver VG. Til sammen kan det være snakk om 60 fornærmede i saken, ifølge politiet.

NRK melder onsdag at mannen er bosatt i Oppland.

Etterforskningen ledes av politiadvokat Julie Dalsveen ved Vestoppland politidistrikt, som får bistand fra Kripos.

Mannen ble pågrepet og varetektsfengslet i en tingrett på Østlandet i oktober i fjor.

60 fornærmede

– Det er en svært alvorlig sak. Etterforskningen har så langt avdekket om lag 60 antatt fornærmede over hele landet, sier politiadvokaten i det aktuelle politidistriktet til VG.

Mannen er blant annet siktet for seksuell omgang med barn under 16 år og seksuell handling med barn under 16 år under særdeles skjerpende omstendigheter. I tillegg er han siktet for å ha misbrukt stillingen sin, for oppbevaring og produksjon av materiale som viser overgrep mot barn eller fremstiller overgrep mot barn, samt forsøk på seksuell handling med barn under 16 år.

Ble anmeldt

Mannen skal ha kommet i kontakt med minst én av de fornærmede gjennom sitt virke som musikklærer. Saken ble kjent for politiet på Nordmøre i juni i fjor etter at mannen ble anmeldt. Saken ble deretter oversendt til et politidistrikt på Østlandet der siktede er bosatt.

Etter det VG får opplyst, skal den yngste jenta ha vært ti år da hun ble utsatt for overgrep. Det eldste forholdet som etterforskes, er fra 2005. Et fåtall av forholdene skal dreie seg om fysiske overgrep.

– Det foreligger en delvis tilståelse på postene som er gjennomgått, sier mannens forsvarer. (©NTB)