Gå til sidens hovedinnhold

Sel venter fortsatt på prøvesvar

I Sel kommune er det ikke blitt registrert nye smittede over helga, og antall som er i karantene er også uendret mandag, opplyser kommunedirektør Ola Helstad.

Antall mennesker som er i pålagt karantene i forbindelse med koronautbruddet i Sel er 520. Antall påvist smittede er 26.

– Kommunen gjennomfører omfattende testing. Det har pågått testing gjennom helga, og mandag er det nær 100 personer som skal testes, sier Helstad.

I løpet av dagen vil om lag 10 prosent av innbyggerne i Sel ha vært testet.

– Det er betydelig, sier Helstad.

Han sier at de siste smittetilfellene er folk som allerede var satt i karantene, fordi de var nærkontakter til smittede.

– Det er en indikasjon på at smittesporingsarbeidet fungerer, sier han.

Sel har sendt prøver til Folkehelseinstituttet for å sjekke om utbruddet er knyttet til det muterte viruset fra Storbritannia.

– Det muterte viruset er vurdert til å være mer smittsomt. Hvis det blir påvist her vil vi diskutere eventuelle tiltak utenom det ordinære sammen med fylkeslegen.

– Vi øver påtrykk og jobber hardt for å få avklart status på viruset. Folkehelseinstituttet har gitt oss signaler om at de jobber hardt for å gi oss svar, sier han.

Parallelt med smittesporing pågår vaksineringsarbeidet.

– Vaksinasjonen pågår for fullt, og risikogrupper blir fortløpende vaksinert, sier Helstad.

Denne uken er det planlagt å vaksinere 108 personer. Alle som utfører vaksinen blir undersøkt med hurtigtest om morgenen.

Kommunen regner med at alle over 85 år har fått tilbud om første vaksinedose i løpet av denne uken.

Les også

Venter på mutant-prøvesvar: – Vi synes det tar for lang tid

Les også

Koronautbruddet: – Vi er urolige over situasjonen

Les også

Nå er 438 i karantene i Sel

Kommentarer til denne saken