Viktigste industrien i forrige århundre i Sel og Vågå skal markeres med storstilt jubileum

Lokalhistoriker og forfatter Terje Kleiven har tidligere skrevet bok om kleberhistorien i Vågå og Sel. Her med Kjell Voldheim, som styrer dugnadsgjengen på Sagflaten. Begge har sentrale roller under jubileumsmarkeringen lørdag.

Lokalhistoriker og forfatter Terje Kleiven har tidligere skrevet bok om kleberhistorien i Vågå og Sel. Her med Kjell Voldheim, som styrer dugnadsgjengen på Sagflaten. Begge har sentrale roller under jubileumsmarkeringen lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Førstkommende lørdag blir det stortstilt jubileumsmarkering av kleberindustrien i Sel og Vågå på Sagflaten.

DEL

Det er 100 år siden taubana over Tolstadåsen ble satt i drift. Lørdag markeres dette med omvisning, guida rundturer, utstillinger og konserter på Sagflaten på Åsen i Sel.

Dagen starter med guidet tur fra Sagflaten til Taubanestien-Geithøynnhytta-Svartdalen og tilbake til Sagflaten. Historieformidling underveis sørger Terje Kleiven for.

Senere, på Sagflaten, blir det omvisning ved Kjell Voldheim, utstilling av kleberarbeid ved skolene på Lalm og Sel og salg av alskens matvarer og drikke.

Om kvelden er det duket for konsert. Her deltar Lalm musikkforening, Finn Sandum, Sel og Otta spel- og dansarlag, Toradergruppe frå Lalm og flere til.

Kleberindustrien på Bårstad og Sagflaten var en av de viktigste arbeidsplassene i Vågå og Sel - store deler av forrige århundre. Klebersaga på Åsen er den eneste i sitt slag i hele landet - og det jobbes nå med å restaurere den. Både Riksantikvaren og Norsk Bergverksmuseum mener saga har nasjonal verdi.

Artikkeltags