Gå til sidens hovedinnhold

Selvforskyldt mangel på fagfolk i Sykehuset Innlandet

Artikkelen er over 2 år gammel

GD MENER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Sykehuset Innlandet kommer
med færre økonomiske blålyssignal. Minustall er gradvis blitt til nulltall. Men andre bekymringer melder seg. Og de er mer alvorlige: Mangelen på fagfolk. Da kan det virkelig handle om sykehusets evne og vilje til å yte de behandlinger vi alle venter oss av et sykehus.

Etter styremøtet torsdag melder styreleder Anne Enger og adm. direktør Alice Beathe Andersgaard at de ikke vet hvorfor søkere uteblir. Det må bero på en misforståelse. Sykehuset må i stor grad skylde på seg selv.

For hva slags lederskap er det når ledelsen i det ene øyeblikket i praksis etablerer ansettelsesstopp, for så i neste omgang beklage seg over uteblitte søkere? Det bør være mulig å få øye på konsekvensene av egne handlinger.

Sykehuset Innlandet dobbeltkommuniserer. Det er alltid en krevende øvelse

Sykehuset Innlandet dobbeltkommuniserer. Det er alltid en krevende øvelse. Ikke minst når det går mot sommer, er det viktig for nyutdannede å få en inngang til et mer varig arbeidsforhold enn noen korte ukers ferieinnsats. I konkurransen om arbeidskraft plikter enhver seriøs arbeidsgiver å se virkningene av sin egen innsats.

Selvsagt konkurrerer kommuner bedre for å få flere søkere. Selvsagt kan svenske helsearbeidere få bedre betingelser andre steder. Og overalt er forutsigbarhet en nøkkelfaktor. SI-ledelsen kan dermed, tross kutt i antall senger, måtte ty til vikarbyråer for å få fylt vaktplanene. Det er fortsatt kostbart.

Senest torsdag gjentok Helse Sør-Øst kravet om å «forutsette bærekraftig økonomi» før SI kan søke om å bygge nytt sykehus. Sommeravvikling kan være krevende, men er en liten utfordring sammenliknet med hva som venter SI-ledelsen. Hva skal bli de neste etappene?


LES OGSÅ: Sykehuset Innlandet mangler sykepleiere – kutter ned på antall sykehussenger