Senterungdommen vil ha Torleik (23) fra Lillehammer som ny leder

Torleik Svelle fra Lillehammer markerer seg sterkt både nasjonalt og lokalt som politiker i Senterpartiet.

Torleik Svelle fra Lillehammer markerer seg sterkt både nasjonalt og lokalt som politiker i Senterpartiet. Foto:

Senterpartiets ungdomsorganisasjon sentralt trenger en stødig leder fram mot Stortingsvalget - og har innstilt Torleik Svelle fra Lillehammer.

DEL

Svelle, som er nyslått medlem i kommynestyre og representant i formannskapet i Lillehammer, er av valgstyret innstilt som leder i Senterungdommens Sentralstyre 2019-2020.

«Energisk og dyktig»

«Senterungdommen går mot spennende tider, med både vekst i medlemstall og i Senterpartiets oppslutning. Det innstilte sentralstyret sikrer en god bredde for å møte dette, under stødig ledelse av Torleik Svelle», skriver valgkomiteens leder, Viel Jaren Heitmann i en pressemelding og fortsetter:

«Torleik har markert seg som en energisk og dyktig nestleder gjennom året som har gått, og det er veldig gledelig at han har takka ja til å innstilles som leder. Han kommer til å sikre Senterungdommen trygg styring, og er klar for å holde Senterpartiet i ørene.»

Går for arbeidsplasser i distriktene

«Det er en stor ære å bli spurt av valgkomiteen om å lede landets beste ungdomsparti det neste året, og med stor ydmykhet vil jeg takke ja til jobben. Et tydelig tegn på at Senterungdommen er en sterk kraft i Norge er at vi har flere hundre folkevalgte og fem veldig flinke ordførere! Dersom landsmøtet gir meg tillit vil jeg fortsette arbeidet med en klimapolitikk som virker og samtidig skaper arbeidsplasser i distriktene. Vi må også presse på for et ryddig arbeidsliv for alle og prioritere vekst på bygda foran vekst i byen», uttaler Torleik Svelle i pressemeldingen.

Sammensetningen i styret

Vi har valgt å innstille en god blanding av gamle og nye, yngre og litt eldre krefter, samt prioritert både geografisk og kjønnsmessig fordeling.

Videre i ledelsen innstilles politisk nestleder Kari Jordal (24) fra Os i Hordaland og organisatorisk nestleder Dorthea Elverum (23) fra Stjørdal i Trøndelag.

«Valgkomiteen har hatt gleden av å intervjue mange sterke kandidater, og valgkomiteen har hatt et utfordrende arbeid med å velge blant disse. De innstilte er kandidater som viser stor arbeidskapasitet, og som har klare tanker om arbeidet med å videreutvikle Senterungdommen i året som kommer. Dette er en gjeng vi har stor tro på at skal kunne bidra til at Senterungdommen fortsetter å vokse i tida framover, og utvikle spennende, ny politikk fram mot neste stortingsvalg» heter det i pressemeldingen fra Senterungdommen.
Artikkeltags