(Nettavisen): I slutten av november i fjor kom nyheten om at Morten Sundli (32) skulle legge opp som profesjonell fotballspiller.

Nyheten kom fra hans daværende klubb, Ull/Kisa, i en uttalelse på deres egne nettsider. Da hadde Sundli allerede gitt uttrykk for at han var klar for å slutte i den populære TV 2-serien «Funkyfam», som følger familien til Sundli og kona, influenser- og treningsprofil Jørgine Massa Vasstrand (32).

I serien var han tydelig på at familien veide tyngst, noe han også fortalte overfor Nettavisen:

– Det var ekstra leit å ikke få være med på sommerferier, hytteturer og andre vanlige familieting. Jeg mistet lysten til å spille fotball, fordi jeg ville heller gjøre ting med familien, sa den tidligere fotballspilleren da han la opp.

Noe videre karrierevalg hadde Sundli imidlertid ikke bestemt seg for, men nå kan han avsløre overfor Nettavisen hva planene er fremover – der familien er førsteprioritet.

Tar seg en pause

At den nå pensjonerte fotballspilleren er interessert i hagearbeid, er det ingen tvil om. Jørgine Massa Vasstrand deler stadig videoer av ektemannen som jobber i hagen på Instagrams historiefunksjon, og i «Funkyfam» fikk man forrige sesong se 32-åringen prøve seg som anleggsgartner.

Om det er drømmejobben er han fortsatt noe usikker på:

– Jeg har lyst å jobbe med noe innenfor anleggsgartner, men noe spesifikt vet jeg ikke enda, sier han til Nettavisen.

– Etter at jeg ble sammen med Jørgine har jeg funnet ut at det finnes så mange ulike yrker som jeg aldri har tenkt over.

På spørsmål om 32-åringen savner fotballen er svaret enkelt.

– Nei, ikke det hele tatt. Jeg begynte jo prosessen et halvt år før jeg sluttet, og jeg var ferdig med det den dagen jeg ga meg. Jeg hadde bestemt meg for å gi meg etter sesongen var ferdig, og da var tankeprosessen over, deler han og legger til:

– Jeg gledet meg mer enn at det var et savn.

– En mulighet jeg aldri får igjen

Sundli er for tiden i pappapermisjon i ett år til, men har ingen planer om å finne en jobb med det første. Han tenker nemlig å ta en pause før han vender tilbake til arbeidslivet.

– Jeg skal nok vente en god stund med å søke, sier han.

Sundli har nemlig endelig tid til å være hjemme med familien, noe han ikke alltid hadde muligheten til da han var aktiv fotballspiller. Derfor ønsker han å utnytte fritiden nå.

– Jeg kan være hjemme med barna, som veldig få har muligheten til, og ønsker å utnytte det da jeg aldri vil få samme sjansen igjen. Jeg skal i alle fall ha ett år hvor jeg bare skal være med barna, finne på ting med dem og reise på ferie, forteller den populære familiefaren overfor Nettavisen.

32-åringen forteller videre at han nå vil tilbringe mer tid med familien fremfor å gå rett ut i jobb for å gi kona mer tid til hennes prosjekter. «Funkygine» er for tiden aktuell med både ny podkast og bok, i tillegg til at hun arrangerer treningsreiser og oppdaterer alle følgerne sine på Instagram.

Og nå er det kona som skal stå i fokus på hjemmebane.

– Det har vært motsatt en god stund, der Jørgine har tatt mesteparten av støyten, mens jeg har måttet jobbe. Nå kan jeg gi tilbake og bidra med mitt, sier Sundli avslutningsvis.