Situasjonen på Stampa kan ikke vedvare

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
I to måneder stenger Lillehammer kommune varmen på kunstgressbanen på Stampa. Over 2000 barn og unge er berørt. En lurer på om folkehelse er i ferd med å bli et tomt ord.

Hvorfor skjer dette? Jo, ifølge varaordfører Terje Rønning handler dette om ressurser: "...vi må spare der det spares kan". Konkret er det snakk om 250-300.000 kroner. Mye penger? Tja, det utgjør omlag 3% av det Lillehammer kommune til nå har brukt på prosjektering av Terrassen. Dette er flere millioner kroner som kommunen i realiteten har kastet ut av vinduet, fordi anbudskonkurransen nå er forkastet etter at tilbudene sprengte de økonomiske rammene. I lys av dette blir det kanskje på grensen til frekt å dytte mangel på ressurser foran seg i denne saken?

Mellom linjene leser jeg heldigvis at Rønning har innsett at situasjonen på Stampa ikke kan vedvare. Det gis lovnader om både helårsdrift og ny innendørs fotballhall, et løft som vil være av uvurderlig betydning. Rønning har ved flere anledninger vist seg som en dyktig politiker. Med sin makt er han i posisjon til å kunne få til dette. Og alt er mulig i politikken om viljen er der. Det er Terje Rønning selv et godt eksempel på.

Kommunen skrur av varmen på Stampa: – Vanskelig situasjon for alle

Ulf Holberg, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags