Sjåføren skvatt da disse kjørte forbi ham på E6

Jaroslavas Novoslavskis opplevde en skremmende hendelse da han kjørte på E6 ved Rudshøgda. Plutselig kom to MC-førere kjørende forbi på bakhjulet.

DEL

Torsdag 8. august fanget Jaroslavas Novoslavskis opp disse to motorsyklene på dashboardkameraet sitt. Novoslavskis bor på Raufoss og videoen ble tatt rett etter passering av Coop OBS og OBS Bygg på Rudshøgda retning nordover.

På denne strekningen foregår det mye veiarbeid, men det så ikke ut til å være et hinder for motorsyklistene som gjorde denne dristige forbikjøringen.

MC-førerne krysset den gule sperrelinjen og la seg over i motsatt kjørefelt i stor fart for så å gjøre forbikjøringen. Den ene MC-føreren foretar forbikjøringen på bakhjulet.

Skremmende situasjon

– Jeg hørte lyden av motorsyklene i storfart også jeg bremset litt. Da de kjørte forbi ble jeg overrasket over at dette kan skje i Norge, beskriver Novoslavskis.

Han opplevde situasjonen som skremmende og sier han aldri har opplevd liknende situasjon. Motorsyklene hadde stor fart, krysset sperrelinjen på bakhjulet samt at kjøretøyene var uten registreringsnummer.

På grunn av anleggsarbeid på veien beskriver Novoslavskis at det er mye støv og sand i midten av veien, og han var bekymret for at det kunne ført til velt for MC-førerne.

– Det var, ærlig talt, ikke langt unna kollisjon, sier Novoslavskis.

Ville blitt anmeldt

Leder for Utrykningspolitiet i Innlandet og Øst Kai Voldengen vil ikke kommentere den aktuelle videoen, men sier på generelt grunnlag at ved et tilfelle der en MC-fører «drar på bakhjulet» vil det bli anmeldt, der påtalemyndigheten vil vurdere om handlingen er gjort med overlegg og om førerkortet skal beslaglegges.

– Skjerpende omstendigheter kan være å krysse sperrelinje, å skape farlige situasjoner, og om det var veiarbeid på stedet, sier Voldengen.

I en eventuelt anmeldelse ville alle momenter og forhold knyttet til hendelsen blitt beskrevet for å avgjøre alvorlighetsgraden. Voldengen forklarer videre at «kun» kryssing av sperrelinjen kan medføre forenklet forelegg på 4200,- og øvrige forhold vil være skjerpende.

Artikkeltags