Etter å ha fulgt hverandre tett i den første omgangen, fikk LFH-herrene en pangstart på den andre og ledet med fire etter kun fem minutters spill.

Bodø kom tilbake, og var ett mål bak, men så reiste LFH09 fra dem det siste kvartere, og tok til slutt en imponerende 34-28-seier. Trener Magnus Sandvik Mangrud var i ekstase etter kampen.

– Dette var helt vanvittig. Det er en stund siden det gikk en cupbombe på Jorekstad, sier den spillende treneren til GD etter kampslutt.

– Helt fortjent

Bodø rykket før denne sesongen opp til 1. divisjon. Mangrud mener at prestasjonen var meget god selv om lagene spilte på samme nivå forrige sesong.

– Rent håndballfaglig er det nok noen som ville sagt at bomben kunne komme her på Jorekstad, men Bodø hadde med sine beste spillere som også vant serieåpninga i 1. divisjon. Det er en knallgod prestasjon, sier han.

– Og vi vinner helt fortjent. Vi spiller fantastisk håndball framover og scorer mye mål.

Pelle Skorge ble lagets toppscorer med hele tretten scoringer.

Topp 16

Nå er laget blant de 16 gjenværende lagene i NM. Blant de andre lagene finner vi Elverum og Kolstad. Selv om det hadde vært artig med håndballfest mot en av storlagene, kan det virke litt som Mangrud håper på noe lettere motstand, selv om han påpeker at det uansett blir en tøff veg videre i cupen.

– Rent sportslig må vi håpe på et førstedivisjonslag, men vi tar det vi får.

– Håper dere på hjemmekamp?

– Selvfølgelig, men det skal trekkes, så det er femti-femti, svarer Mangrud.