OSLO: – Det er første gang et slikt spørsmål er oppe i retten. Det sier Møller og Gundersens advokat Ketil Krohn Venås i Dæhli Bull & co advokatfirma.

Bildeserie

Se bildene: Slik så det ut på hytta

SE BILDENE:

– Bygningsmassens verdi er satt til 640.000 kroner. Protector avslo kjøpers krav med begrunnelsen at de burde visst at en hytte fra 60-tallet ikke var bygd etter dagens forskrifter. Saken er at selgers takstmann da burde visst det samme, understreker Venås, som mener familien har en god sak.

LES OGSÅ: – Taper vi, går vi konkurs

- Null verdt

I salgsprospektet står det at «Hytten er av eldre dato med i hovedsak opprinnelig standard, men fremstår som godt vedlikeholdt».

– I realiteten er bygningsmassen null verdt, siden hytten måtte rives helt ned. Derfor krever vi et prisavslag på 640.000 kroner, som er betydelig mindre enn hva det koster å bygge hytten opp igjen.

Rettssaken kommer opp i tingretten i Oslo 2. september.

LES OGSÅ: Slik klager du på boligkjøp

- "Pitbull"-advokater

– Protector er en tøff motpart med et kobbel skarpskodde «pitbull»-advokater. Dette er det eneste de jobber med. Det er et ubalansert marked. 100.000 kroner fra rettshjelpsforsikringen når ikke langt dersom du blir idømt motpartens saksomkostninger. Mange tør ikke gå til rettssak på grunn av den økonomiske usikkerheten. Det er uheldig. I tillegg er avhendingsloven en dårlig og uforutsigbar lov og rettspraksisen spriker i alle retninger. Dette bruker eierskifteselskapene for alt det er verdt, sier Venås, som har spesialisert seg på boligtvister.

LES OGSÅ: – Davids kamp mot Goliat

Protector avviser all kritikk

– Burde ikke takstmannen sett at hytta ikke var i bedre stand når dere sier kjøperen burde visst det?

– Hytta ble solgt med en låne- og verditakst, ikke en tilstandsrapport. Det er en enkel eldre hytte som er solgt «som den er», og vi mener avviket ikke er så stort at det fører til en rettslig mangel, men det får retten ta stilling til, sier advokat Tommy Ravndal i Protector.

LES OGSÅ: Slik unngår du boligfellen

LES OGSÅ: – Veldig mange klager

LES OGSÅ: – Ikke la deg rive med