Gå til sidens hovedinnhold

Skal du ta tog? Forbered deg på å kjøre buss

Artikkelen er over 1 år gammel

Jernbaneverket driver vedlikeholdsarbeid på Dovrebanen.

Det betyr at Dovrebanen bil være stengt for trafikk mellom Vinstra og Otta fram til klokka 02.40 natt til onsdag, opplyser Bane NOR. Reisende må kjøre buss mellom Lillehammer og Dombås.

Det er vedlikeholdsarbeid på sporet som er årsaken til stengingen.

Fram til 28. september er det også arbeid på sporet mellom Lillehammer og Moelv fra klokka 05 til 12.05, og mellom Lillehammer og Ringebu fra klokka 04.50 til 12.25. I disse periodene vil det bli satt opp alternativ transport mellom Lillehammer skysstasjon og Hamar, opplyser Vy.

I helgen ble også togpassasjerer som skulle enda lenger berørt av vedlikeholdsarbeidet. Søndag var det buss for tog fra Lillehammer til Trondheim.

En busspassasjer som skulle ta tog til Trondheim klokka 16.11 sier til GD at åtte passasjerer ikke fikk plass da bussen forlot skysstasjonen. Også på Otta ble folk stående igjen.

Pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy opplyser til GD at selskapet hadde reservebuss stående på Lillehammer søndag, og at den ble tatt i bruk.

Mandag går togtrafikken som normalt mellom Dombås og Trondheim. Lundeby sier at det kan skje at folk må vente litt på bussen, men at kapasiteten skal være tilstrekkelig.