Skal en bevare både bil og fører, må det kjøres i gangfart

Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det å kjøre Øverbygdsvegen fra Bergekrysset til Einstadkrysset og videre mot Svingvoll, kan til tider være en stor utfordring. Vegen er i dag i en forfatning som burde få noen hver til å grue seg for å bruke vegstrekningen. Det er ikke hull lenger i vegbanen, men kratre som mange steder er både dype og farlige. Etter å ha bodd her i litt over ett år har jeg lagt merke til at det kun klattes, skrapes og fylles på løsmasser med ujevne mellomrom. Da er det noen dager som det er brukbart å kjøre men så snart det kommer regn er det like ille om ikke verre å bruke vegen. Forholdene er uholdbare for oss som er avhengig av denne vegen det tar på både for kjøretøy og sjåfører.

Nærmest Bergekrysset, ved overgang fra asfalt til grusveg, er det 2 kratre i asfalten på ca. 10-15cm. ligner på minivulkaner hvor man må kjøre sikksakk for ikke å få slått i stykker forstilling på kjøretøyet. Videre oppover er det langsgående «bekkefar» nesten som trikkeskinner hvor det er svært ubehagelig å komme ned i. Her renner vannet i strie strømmer når det er rikelig med nedbør. Før vi kommer til Einstadkrysset og videre passerer vi 5–6 «felt» hvor hullene les kratrene, kan telles i «hundrevis». De er så godt som umulig å svinge unna alt dette, og hullene blir bare verre og verre jo lenger opp en kommer. Skal en bevare både bil og fører må det kjøres i gangfart.

Etter det jeg erfarer og blitt fortalt, har det vært bevilget midler til utbedring av denne vegstrekningen langt tilbake i tid. Noe har stoppet opp og bevilgete midler omdisponert til andre vegstrekninger. Nu er det på tide at HELE Øverbygdsvegen får fast dekke at det tas et krafttak for en bedret standard. Har lagt merke til at det er komme ny asfalt på nedre del av Øverbygdsvegen mot Fåberg så hvorfor ikke fortsette videre oppover og la oss som bor her får en veg som vi kan bruke uten å få ødelagt bilene våre.

Thor Gunsten Strøm, Gausdal

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags