Skal strenge krav gjelde noen, men ikke alle?

For hvem?: Etter valget skal politikere i Gausdal bestemme om strenge planer skal gjelde alle ...

For hvem?: Etter valget skal politikere i Gausdal bestemme om strenge planer skal gjelde alle ...

DEL

gd mener

Per Tore Teksum vil bygge leiligheter ved Segalstad Bru. Hele 32 leiligheter. Så langt alt greit. Over sommeren kommer boligprosjektet Segalstad Hage for salg, står det i nettannonsen for prosjektet, som fortsatt er en drøy planprosess unna realisering.

Utbyggeren har trua. Slik er det med folk som er vant til å få det som de vil. Teksum sier i intervju med GD at han har snakket med Anette Musdalslien, som kanskje blir ordfører, at han kommer til å snakke mer med henne, og at han synes politikere og byråkrater skal lete etter muligheter til å si ja.

Slikt forventningspress møter alle ordførere i kommuner hvor det finnes utviklingsmuligheter i en eller annen retning. Vi deler i utgangspunktet Teksum sine forventninger til positive og vekstvillige politikere. Men dette har også flere sider.

Langsetter hele dalen sitter det politikere som leter etter smutthull og dispensasjonsmuligheter i planer de har vedtatt. Kommunale planprosesser involverer både statsbyråkrater, fylkesbyråkrater og fylkespolitikere. Det brukes enorme ressurser i forsøk på å tenke både riktig og langsiktig. Hvis planer ikke skal ha lenger gyldighet enn som så, er det grunn til å spørre om slike prosesser egentlig er bortkastede ressurser.

I Gausdal gjør planavdelingen nøye rede for krav til planer og prosesser. Det tar tid å kjøre en reguleringsplanprosess. Når Per Tore Teksum legger skisser på bordet og ber om lov til å ta noen snarveger, så møter han noen av de samme folkevalgte som nettopp har vedtatt bestemmelsene han vil unngå. Det som valgets vinner i Gausdal utfordres til å ta stilling til, er om kravene de har vedtatt skal gjelde for noen, men ikke for alle.

Per Tore Teksum lover byggestart for 32 leiligheter uten å spørre kommunen om lov: – Jeg tenker at det ordner seg


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags