Nok en verdenscupseier til Maren Lundby

VANT IGJEN: Lørdag tok
Maren Lundby enda en verdenscupseier i hopp. denne gangen i Rasnov.

VANT IGJEN: Lørdag tok Maren Lundby enda en verdenscupseier i hopp. denne gangen i Rasnov. Foto:

Av

Maren Lundby sikret sesongens tredje verdenscupseier da hun vant hopprennet i rumenske Rasnov.

DEL

Den norske hoppdronningen ledet etter første omgang. Hun klinket til med nok et godt hopp i finaleomgangen, landet på 95 meter og vant overlegent i verdenscuprennet i hopp for kvinner i Rasnov.

Lundby, som har bosatt seg på Lillehammer, vartet opp med et hopp på 94 meter i første omgang og ledet klart med sine 122,9 poeng, fire poeng foran østerrikske Chiara Hölzl og 6,3 poeng foran tyske Katharina Althaus.

I finaleomgangen hoppet Lundby ytterligere en meter lenger og seiret med 247,8 poeng, 9,1 poeng foran Hözl og 9,2 poeng foran japanske Sara Takanashi.

24-åringen fulgte dermed opp forrige lørdags verdenscupseier i Zao og viser stigende form foran VM i Seefeld. Lørdagens seier i Rasnov var Lundbys 16. verdenscupseier i karrieren.

Anna Odine Strøm, som var på pallen i et verdenscuprenn for første gang i Zao, fulgte opp forrige lørdags gode prestasjon med et hopp på 91 meter i første omgang. Hun fikk 114,5 poeng og lå på en fjerdeplass før finaleomgangen. Hun var imidlertid ikke like heldig med sitt siste hopp og landet på 89,95 meter. Strøm endte til slutt på en 6.-plass.

Karoline Andrea Røstad var første norske kvinne ut i første omgang med startnummer 10. Hun hoppet 72,5 meter og fikk 69,7 poeng, som ikke holdt til finaleomgangen.

Silje Opseth og Ingebjørg Bråten er opptatt med junior-VM i Lahti og er derfor ikke med til verdenscuprennene i Rasnov.

Artikkeltags