Gå til sidens hovedinnhold

Han er ansatt som daglig leder av Oplandske Dampskibsselskap

Artikkelen er over 3 år gammel

Bjørn Blichfeldt har gått av med pensjon fra jobben som daglig leder i Gjøvik Olympiske Anlegg, men er nå ansatt som direksjonsformann i Oplandske Dampskibsselskap.

Oppland Arbeiderblad: Det opplyser selskapet til Oppland Arbeiderblad.

Blichfeldt har i mange år vært leder av direksjonen/styret i selskapet som eier og drifter DS Skibladner, men nå er han ansatt som arbeidende direksjonsformann med daglig leders ansvar i driverselskapet.

Første

– Selskapet har tidligere ikke hatt noen daglig leder, men ledende kaptein og markedssjef. For å styrke administrasjonen er nå Blichfeldt ansatt for å arbeide med langsiktige planer for både selskapet og skipet. Kommende vinter skal det gjennomføres flere store restaureringsarbeider om bord og også disse arbeidene trenger administrativ oppfølging, opplyses Oplandske Dampskibsselskap.

Godt år

Skibladner hadde i 2018 over 20.300 passasjerer. Den hvite svane på Mjøsa fikk bra oppsving på passasjertallet etter at NRK sendte Skibladner minutt for minutt.

Selskapet vil gjennom 2018 og 2019 få styrket den økonomiske plattformen gjennom en rettet aksjeemisjon som til sammen vil gi 4,6 mill. kroner.

– De siste årene har imidlertid gode seilings-sesonger og god styring av driften gitt positive resultater. Det har tidligere vært mange år med vanskelig økonomi og sikring av en sunn økonomi for kommende år er et svært viktig arbeid, opplyser Blichfeldt.

Eier og driver

AS Oplandandske Dampskibsselskap (O.D.S.) ble opprettet gjennom en folkeaksjon i 1852 for å drive dampskipstrafikk på Mjøsa, og eier og driver Skibladner, med det formål å opprettholde rutedriften og antikvarisk riktig bevaring.