(OA) Den tidligere langrennsløperen og skitoppen Åge Skinstad fra Lensbygda blir sjef for ski-VM i Trondheim i 2025. Han ble tilsatt i et styremøte tirsdag.

– Vi er svært tilfredse, sier styreleder Bård Benum i Ski-VM Trondheim 2025 AS i en pressemelding.

Skinstad forlater stillingen som administrerende direktør for Hapro Jobb & Karriere AS, som han har hatt siden mars 2021. Han har tidligere hatt flere lederstillinger i Brav AS og Swix. Han har sju år bak seg i privat næringsliv.

– Det er perfekt timing for oss. Vi ser fram til å få Åge ombord for å lede VM-prosjektet fram mot en flott folkefest, sier Benum.

– Drømmejobben!

Skinstad selv, som tok verdenscuppoeng i langrenn i Trondheim i 1990, tar med seg et stort nettverk og god kjennskap til organisasjonene og idretten inn i jobben.

Han var sportssjef for Norges Skiforbund i mange år.

– For en som har vært til stede på svært mange store skiarrangement er dette drømmejobben. Alle som husker VM i 1982, 1997 og 2011 - og som er glade i skisporten - kan tenke seg en sånn jobb. Jeg var selv til stede under VM i 1997 for NRK, og ønsker å bidra til at VM i 2025 kan bli en enda større folkefest, sier Skinstad.

Totningen debuterte faktisk som ekspertkommentator for NRK under ski-VM i 1997 i Granåsen. Det var en enorm folkefest hvor Bjørn Dæhlie vant tre gull og en bronsemedalje.

Dette er Hapro Jobb og Karriere

  • Hapro er et kompetansehus som gjennomfører arbeidsrettede tiltak, kurs og arbeidsmarkedstjenester
  • Opererer i Innlandet, Viken og Oslo
  • Jobber med avklaring, arbeidsforberedende trening og kompetanseheving
  • Engasjerer årlig 4000 personer og har NAV som største kunde

Kilde: Hapro

Svendsen ga seg

Det er bare ei drøy uke siden den opprinnelige VM-sjefen Berit Svendsen offentliggjorde at hun trakk seg fra stillingen.

Styret opplyste allerede da at de var i gang med å finne en ny person til å lede jobben mot ski-VM om tre år.

- Det har gått ganske fort. Etter at Berit Svendsen sluttet fikk jeg spørsmål om jeg ville være en av kandidatene til denne jobben. Da jeg sa ja til det så begynte prosessen med å sende cv, referanser og intervjuer, sa Skinstad til Oppland Arbeiderblad onsdag ettermiddag.

Han innrømmer at han ikke var lenge i tvil om å takke ja til denne jobben.

- Jeg måtte få litt mer informasjon om jobben som leder av ski-VM, og og kjente at dette er en jobb jeg har utrolig lyst på, sier Skinstad.

Han understreker at han også trives veldig godt i dagens jobb som direktør for Hapro Jobb & Karriere på Hadeland.

- Jeg har en veldig bra og viktig jobb som jeg skal fortsette i hele oppsigelsestiden på tre måneder. Det siste året har vi fått 700 personer tilbake i jobb. Vi har et viktig samfunnsoppdrag som det er viktig å videreføre på en god måte måte. Jeg skal gi full gass og bidra til å legge til rette for det de neste tre månedene, sier Skinstad.

Skinstad blir dermed den første fra Toten som er "tatt ut" til ski-VM på hjemmebane i 2025. Han skal fortsatt ha bopel på Kapp, men innser at