18:20: Brannen er slokket, melder beredskapsleder Peer Kleiven i Midt-Gudbrandsdal brannvesen.

– Slokkingsarbeidet var ferdig i halv seks-tiden, og vi permitterer nå Sel brannvesen. Vi venter nå på Sivilforsvaret, som skal drive etterslokking, og når de ankommer, så permitterer vi også mannskapene fra Midt-Gudbrandsdal brannvesen.

Brannen hadde spredt seg til et område på om lag 300x300 meter, og brannvesenet fryktet at den ville spre seg til skogen lengre ned i terrenget.

– Det var vår førsteprioritet å forhindre dette, og det klarte vi. Nå sitter vi og får oss en matbit og noe å drikke mens vi venter på Sivilforsvaret, sier Kleiven.

14.55: Brannvesen fra midt-Gudbrandsdal og Sel er på stedet med tolv menn som er på veg innover mot brannområdet som er øverst i Glitterdalen.

– Vi er litt redd for at brannen trekker nedover mot skogen i Glitterdalen, og det er litt vanskelig å si om vi får kontroll på brannen raskt eller ikke. Vi etablerer slukking nå, sier beredskapsleder Peer Kleiven til GD.

Det blåser en fire-fem meter i sekundet på stedet. Fra der beredskapslederen stod, noen hundre meter unna området det brenner, var det mest røyk å skue.

Klokken 14.30 brer det seg kraftig røyk ut av Glitterdalen og vestover mot Tjønnbakken og vestover der det befinner seg et stort antall hytter. Det er ganske kraftig vestlig vind i området.

14.26: Brannvesenet må opp med fly for å skaffe oversikt over omfanget av brannen, fordi vegen ikke går til stedet det brenner, opplyser politiet til GD.

Innlandet politidistrikt melder om en travel dag i distriktet, hvor det har brutt ut flere branner. I tillegg til på Kvamsfjellet har det brutt ut branner i Tynset og i Nord-Aurdal.

Lillehammer region brannvesen rykket også ut til en liten skogbrann i Svatsum, som også kom som en følge av lynnedslag. Der kom brannvesenet raskt til stedet og fikk slukket brannen med hjelp fra naturen.

 

Litt over klokken 13.00 torsdag fikk politiet inn melding fra flere personer på Kvamsfjellet om at det har brutt ut skogbrann i Glitterdalen.

Omfanget av brannen er foreløpig uklart, men brannvesenet er på veg til stedet.

Det har vært lyn- og tordenaktivitet i området, og politiet vil ikke utelukke at det er årsaken til brannen.