Gå til sidens hovedinnhold

Hjelpemannskaper fra Røde Kors i Ringebu skal bidra i skogbrannene i Sverige

Artikkelen er over 3 år gammel

Røde Kors sender hjelpemannskaper til skogbrannene i Sverige. 10 personer fra Røde Kors i Oppland reiser fredag, deriblant mannskaper fra Ringebu Røde Kors Hjelpekorps.

Svensk Røde Kors har bedt Røde Kors i Norge om hjelp i arbeidet med skogbrannene i landet. En gruppe fra Røde Kors Hjelpekorps i Oppland reiser derfor til Mora i Dalarna fredag, for å bistå som sanitetsvakter. Skogbrannene som herjer i Sverige har nå pågått i to uker, og Røde Kors her i Norge bistår gjerne våre naboer med det vi kan.

Det melder Oppland Røde Kors i en pressemelding.

- Foreløpig sender vi et team på 10 personer. De skal hjelpe til med å gjøre det lettere for brannmannskapene som driver slukningsarbeid, og ha sanitetsposter i brannområdet. Teamet består av representanter fra Røde Kors i Gjøvik, Østre Toten, Ringebu og Nord-Aurdal, sier leder for distriktsråd hjelpekorps i Oppland, Rune Magnar Bjørkheim, i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Dette synet møtte Andreas og familien: – I løpet av få minutter sto treet i full fyr

Svensk Røde Kors er tilstede ved flere av skogbrannene, og bistår brannmannskapene og de rammede. De hjelper til i slukningsarbeidet, deler ut mat, vann og andre ting som trengs, og bistår de som er evakuerte. I tillegg jobber de flere steder med å koordinere de flere tusen frivillige som spontant har meldt seg for å hjelpe.

- Flere av våre frivillige her i Norge har allerede ytret et ønske om å hjelpe til i Sverige, og da svensk Røde Kors ba om hjelp kunne vi samle et team i løpet av få timer. Dette viser igjen hvor fantastisk engasjerte våre frivillige er, og hvordan vi som naboland raskt kan støtte hverandre i krisesituasjoner, sier president i Norges Røde Kors, Robert Mood, i pressemeldingen.

Det er rundt 30 skogbranner i Sverige, og flere av dem lar seg ikke slukke på nåværende tidspunkt.

Mannskaper fra Røde Kors har også bidratt i skogbrannene i Norge den siste tiden.

-Vi er fortsatt i beredskap her hjemme så lenge skogbrannfaren vedvarer, understreker Bjørkheim.