Gå til sidens hovedinnhold

Skogbrann i midtdalen

Artikkelen er over 3 år gammel

Lynet slo ned og førte til lyng- og skogbrann i Ringebu torsdag kveld. Brannmannskapene hadde en strabiøs tørn i å ta seg fram.

Klokken 22.00 torsdag kveld fikk brannmannskapene brannen under kontroll, og utover natten har det pågått etterslukkingsarbeid.

Det brant friskt da brannmannskapene kom fram, men en iherdig innsats førte til at ikke mer enn drøyt 100 kvadratmeter skog og lyng ble rammet av brannen.

Slik utviklet brannen seg

Det brenner i en skogsområde ved Myfallet på Venabygdsfjellet i Ringebu. Det er ulendt og brannmannskapene har slitt for å komme fram til stedet.

Brannen ble meldt klokken 19.55 og brannmannskaper fra både Fåvang og Ringebu rykket ut.

– I alt er vi 12–13 mann på stedet, rapporterer innsatsleder Tor Engum som er på stedet.

– Det var tordenvær og lyn i området og det er lynnedslag som har antent brannen sier Engum på telefon til GD.

Det ble en krevende slokningsoperasjon for brannmannskapene. Det brannrammede området ligger ulendt og bratt til et stykke ovenfor Myfallet.

Det er tørt i området og på grunn av høydeforskjellen fra vannkilde til brannsted ble det krevende å få fram vatn.

Det var umulig å kjøre helt fram, ikke engang med ATV (firhjulinger) kunne brukes. Brannbilene kom seg fram til Mysætrin. Brannmannskapene ble i rundt 15 minutter hindret av en vegbom som måtte klippes over.

– For komme fram måtte mannskapene gå i et råk og bære med seg slukningsutstyr, deriblant bærbare vannpumper, forteller Engum.