Mjøsen Skog med rekordomsetning

LASS PÅ LASS: Effektiv drift og høy aktivitet er noen av grunnene til at Mjøsen Skog hadde rekordomsetning i fjor.På bildet ser vi administrerende direktør, Erik A. Dahl, ved tømmerterminalen på Hovemoen.

LASS PÅ LASS: Effektiv drift og høy aktivitet er noen av grunnene til at Mjøsen Skog hadde rekordomsetning i fjor.På bildet ser vi administrerende direktør, Erik A. Dahl, ved tømmerterminalen på Hovemoen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mjøsen Skog omsatte for 634 millioner kroner i fjor. Det er den høyeste omsetningen bedriften har hatt noen gang.

DEL

Driftsresultatet ble 5,9 millioner kroner, etter bonusutbetalinger til andelseierne på 9,7 millioner kroner.

- Resultatet viser at vi har bra kontroll selv med en mer sammensatt kundeportefølje i tømmeromsetningen, der vi selger til mange industrikunder både i Norge og Sverige. Vi ender med et driftsresultat noe bedre enn budsjettet, sier administrerende direktør i Mjøsen Skog, Erik A. Dahl, i en pressemelding.

Grunnen til den rekordstore omsetningen er på grunn av høy aktivitet på tømmeromsetning, skogsdrifter og skogkultur. Den største økningen var innenfor skogkultur, det vil si plantesalg, planting, markberedning, ungskogpleie og gjødsling.

Driftsresultatet føyer seg inn i rekken av gode nyheter for Mjøsen Skog, som er et skogeierandelslag som eies av og er til for 3.800 skogeiere fra Lesja i nord til Eidsvoll i sør. Hovedkontoret er på Lillehammer. GD omtalte tidligere i år at selskapet aldri har hogd mer skog enn de gjorde i fjor. I snitt ble det hogd 18.400 trær daglig.

Hovedandelen av kundene til Mjøsen Skog er fra Norge og Sverige.

- Vi driver så effektivt som det går an, og har sterk fokus på at treet deles opp optimalt. Dette følger vi tett, for her kan det kappes vekk store verdier for skogeier dersom rutiner og system ikke er på plass, sier Dahl, i pressemeldingen.

Artikkeltags