GD har mottatt henvendelser fra foreldre som irriterer seg over at SFO i Lillehammer har planleggingsdager torsdag og fredag i uke 33, uka før skolestart. Det kan by på problemer for dem som har barn i 1. -4. klasse.

Les også: Planleggingsdag igjen?

- Kan de ikke ta det i skoleferien?

- Man skulle tro at skolene kunne klare å putte inn to planleggingsdager i sine åtte uker med fri i sommer, men nei. De må ta det etter at "alle" andre har begynt på jobb! sier en irritert far på telefon til GD. Han ønsker å være anonym.

Han sier at han forstår behovet for å planlegge, men at han syns det er lite smidig å legge det til en uke "der resten av verden er på jobb".

- Kan de ikke ta det i den lange skoleferien? spør han.

Merete Eskelund, konstituert skolesjef i Lillehammer, sier at det ikke er vanskelig å forstå at planleggingsdagene kan by på noen praktiske utfordringer.

- Det skjønner jeg godt. Hverdagen har på mange måter begynt, og det er nå folk er tilbake fra ferie og i jobb. Det gjelder også for oss som jobber i skolen, og det er nå vi får samlet alle. I tillegg er det slik skoleruta er lagt opp, og slik skoleåret er, sier Eskelund.

Les også: Alene hjemme i ferien kan være både OK og farlig

- Viktige dager for oss

Hun forteller at det er seks planleggingsdager i løpet av skoleåret.

- Det viktige dager for oss. Vi ønsker å få til faglige fellesøkter med SFO og en god planlegging, slik at vi kan ta imot elevene på best mulig måte. Vi skal sette i gang skoleåret, kurs skal gjennomføres og vi får faglig påfyll.

Tirsdag denne uken er det felles planleggingsdag for alle skolene i Lillehammer, Øyer og Gausdal. Da møtes de på Maihaugen, blant annet til et foredrag av professor Knut Roald, ifølge Eskelund.

Les også: En strålende dag på jobben

Les også: Kunnskapsministeren: Norsk skole trenger flere timer