Gå til sidens hovedinnhold

Skolene i bygdene bidrar til samhold

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Etter å ha sett barnas skiglede i vinter og dugnadsånden i bygdene, er jeg enda mer overbevist om at vi trenger levedyktige bygder i Ringsaker. Skolen og butikken er selve limet for samhold.

Ringsakers bygder bidrar med mange gode felles oppgaver som sørger for en god og sunn oppvekst. Blant annet ulike arrangementer som skirenn, dugnader og div. sommeraktiviteter. Dyrehold med hunder og hester skaper fine aktiviteter i fjellet med trekkhund og kanefart. Eksempelvis kan jeg nevne Mesnali som arrangerer Birkebeinerstevnet. Det er optimisme i distriktet, de som bor der ønsker å satse på næringslivet.

Det finnes mange arbeidsplasser, og folk blir værende fordi de trives med det de har i bygda. Det som er usikkert er hva som skjer dersom det blir endringer i skolestrukturen. Slike endringer er ikke Ringsaker kommune tjent med på sikt.

Budsjettbehandlingen går på hvor nedskjæringer skal tas. Skolene kan bli den store taperen. Med et kommunebudsjett på nærmere tre tusen millioner kroner, må man kunne finne midler som ivaretar skoler og lokalsamfunn. Dette kan gjøres ved omprioriteringer i økonomien, herunder reduksjon av kulturbudsjettet, effektivisering av administrasjonen og vurdere nytteverdien av diverse andre prosjekter. (Bokstøtte etc.)

Hvem skal ta tak i dugnadsånden og alle de flotte aktivitetene om skolene blir nedlagt? Skolene bidrar til levende bygder, som de som bor i bynære strøk også har stor glede av.

Vi må bevare grendeskolene!

Ivar Haave, styremedlem, Ringsaker Frp