Martin Løwstrøm Nyenget, langrennsløperen i Lillehammer Skiklub, ble tatt ut som reserve til verdensmesterskapet i Oberstdorf i vinter.

– Den rollen ... Du er ikke så gira på å gjøre det igjen, erkjente Nyenget til NTB under langrennslandslagenes medietreff til på Sognefjellet forrige uke.

Nyenget var ubenyttet reserve gjennom hele mesterskapet og så de norske herre-utøverne sanke inn 12 medaljer.

– Når man blir tatt ut til mesterskap er man selvsagt gira på å gå, men de løperne som stilte til start hadde vært bedre enn meg gjennom sesongen. Det var fortjent at de gikk, så skuffelsen var ikke så stor, samtidig hadde jeg et mål om å gå i mesterskapet, og da å se at det ikke går, det husker man, sa Nyenget.

Nyenget fortalte videre at målsettingen inn mot kommende sesong er OL i Beijing i februar.

– OL er det naturlige målet. Nå begynner jeg å bli såpass voksen at det er mesterskap som gjelder. De tre ukene i Oberstdorf bygger opp en stor sult. Så det å bremse litt og ta den off-season har vært en vel så stor utfordring i forhold til det å begynne jobben inn mot OL.

– Hva har du brukt tiden etter sesongen til?

– Jeg har prøvd å gjøre litt andre ting. Jeg har ikke lagt bort skia, men trent mindre. Det har vært noen turer på randonee i fjellet og frisbeegolf. Ellers er det ikke så veldig mye, jeg har hatt noen prosjekter med maling nylig, og gjort en liten oppussing hjemme. Så man får tiden til å gå. Off-season går ganske fort.