Slutt med eldremobbingen

BILISTER: Vi er et godt stykke unna å ha et system for eldre som er rimelig rettferdig.

BILISTER: Vi er et godt stykke unna å ha et system for eldre som er rimelig rettferdig. Foto:

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.
Fremskrittspartiet er beredt til å sikre SV flertall for et forslag i Stortinget. Dersom også Sp og Ap støtter SV, kan testen som brukes for å vurdere om folk over 80 år er skikket til å kjøre bil, forsvinne. Det kommer de til å gjøre.

Testregimet som har sørget for at eldre bilister har blitt tatt ut av trafikken, har vært et stridens eple i mange år. Nesten like lenge har Frp vært opptatt av denne saken. Og nesten like lenge har partiet hatt ansvar for Samferdselsdepartementet, uten å rydde opp.

Nå står forhåpentlig vis den kognitive testen, som ikke sier noe som helst om den testedes førerevne, for fall. Legen må gjøre individuelle vurderinger av om pasienten er skikket, og ved tvil kan førerretten avgjøres av instanser som er kompetente. Et slikt regime oppleves som mer rettferdig av aldersgruppen vi snakker om, og det bør også være et bidrag til økt trygghet i trafikken.

Det er ikke Frp som skal ha takken dersom dette endelig faller på plass

Det er langt mellom saker som engasjerer slik debatten om eldres rett til å kjøre bil har gjort i mange år. Morten Nordby og Sverre Gran har drevet et intenst arbeid i nær sagt alle retninger. De har blitt møtt med velvilje og løfter om opprydding. Det er gjort justeringer. I det store og hele er vi likevel fortsatt et godt stykke unna å ha et system som kan beskrives som rimelig rettferdig, og som samtidig ivaretar det faktum at mange av oss med åra faktisk blir dårligere bilførere.

Det er bra at Frp kommer innom et distrikt hvor aldersdiskrimineringen har skapt både fortvilelse og sinne, for å tilkjennegi vilje til å finne en endelig løsning på en kjei sak. De samme har vært her i samme ærend før, uten at det førte til særlig mye. Det er ikke disse som skal ha takken dersom dette endelig faller på plass. Den går til Gran, Nordby og alle som har tatt belastningen det har vært å fortelle om hvordan urimelighetene og urettferdigheten har rammet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags