Slutt på årets lisensjakt på jerv

SLUTT FREDAG: Hallvard Doseth, Lesjaverk, er en av rovviltjegerne i Oppland som har felt jerv i vinter.

SLUTT FREDAG: Hallvard Doseth, Lesjaverk, er en av rovviltjegerne i Oppland som har felt jerv i vinter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 15. februar er siste dagen i årets lisensjakt på jerv. Bare fire av kvoten på åtte dyr var felt på formiddagen torsdag.

DEL

OTTA: Så langt har februar vært en nesten resultatløs måned for alle rovviltjegerne i Oppland. Bare ei gaupe var inntil torsdag formiddag felt. Også for jegerne som jakter jerv har det vært bomturer i februar.

- Den opprinnelige hunndyrkvoten på jerv var på tre dyr. Da den ble fylt, ble kvoten utvidet med ett dyr. Fram til torsdag formiddag var det felt fire jerver av totalkvoten på åtte dyr, oppsummerer Benedicte Broderstad som er rådgiver i miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Innlandet.

Les også: Jervjakta er i gang igjen med ny hunndyrkvote

Kvotejakta på gaupe ble stoppet i Gudbrandsdal etter at et hunndyr ble felt på Fåvang første jaktdag. Rovviltnemnda i Oppland har som målsetting at det andre hunndyret må tas ut i Valdres eller Nordre Land.

- Jakta har foreløpig ikke gitt noe resultat. Vi er stadig i kontakt med jaktlagene. Det er noe aktivitet. Men så langt har jegerne ikke lyktes med sitt oppdrag, kunne rådgiver Benedicte Broderstad bekrefte på formiddagen torsdag.

Artikkeltags