Gå til sidens hovedinnhold

Smittet trente ved treningssenter i Lillehammer

Smittesporingsteamet tok onsdag kontakt med treningssenteret i Lillehammer og informerte om at en person som har trent på begge kjedens avdelinger har testet positivt på koronaviruset.

Onsdag kveld sendte dermed treningssenteret Spenst Lillehammer ut en SMS til alle sine medlemmer som hadde trent i det aktuelle tidsrommet. Vedkommende har trent på avdeling i nord 11. mars mellom klokken 10.30-13.15 og avdeling sør (Arena) 10. mars mellom klokken 15.30-19.00.

«Du er ikke definert som nærkontakt og du skal ikke være i karantene. Vi ber deg likevel være oppmerksom på om du skulle utvikle symptomer på covid-19 de nærmeste dagene: sår hals, feber og/eller hoste. I så fall må du holde deg hjemme og bli testet for covid-19. Med vennlig hilsen smittesporingsteamet i Lillehammer kommune og Spenst.» står det blant annet i meldingen som ble sendt ut.

Onsdag ble det kjent at tre personer i Lillehammer tirsdag hadde testet positivt på korona.

GD har vært i kontakt med senterleder Katrine Falkenberg ved Spenst. Hun forteller at de i samarbeid med smittesporingsteamet har gjort alt de kan for å varsle og dermed muligens minimere risikoen for eventuell spredning.

– De ringte oss i dag. Det første vi gjorde var å sende ut en sms i samarbeid med smittesporingsteamet. Meldingen gikk ut til alle som har besøkt senteret i samme tidsrom, pluss halvannen til to timer før og etter, slik at vi får med alle. Hos oss har vi siden før jul hatt tiltak om at du må bo i Lillehammer for å kunne trene her, og vi har heller ikke drop-in-besøk. Ingen kommer heller inn på senteret uten å registrere navnet sitt, vi har overvåking ved døra slik at vi kan spore alle som har vært hos oss, forteller Falkenberg.

Hun sier også at vedkommende som hadde testet positivt var medlem i Spenst og bosatt i kommunen.

– Vedkommende hadde også sagt til smittesporingsteamet at han eller hun var veldig fornøyd med smittevernet på senteret. Vi føler også at våre medlemmer er veldig, veldig flinke og at vi sammen kan klare å lage en trygg arena for trening. Vi har også innført munnbind i garderobesituasjonen, der det kan være utfordrende å holde stor nok avstand.

Treningssenter i Lillehammer opplever et rush av folk fra Hamar, Gjøvik og Oslo som vil trene