(Oppland Arbeiderblad): – Vi har sendt ut gult farevarsel for deler av Østlandet fra fra klokka 07 til 22 torsdag. Det starter i natt i Agder, og beveger seg nordover, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan onsdag kveld.

Nedbør hele dagen

Farevarslet lyder som følger:

Fra torsdag morgen snø som går over til regn i lavereliggende områder med fare for regn som fryser på bakken og underkjølt regn. Nedbøren vil fryse til is på bakken, samt på kjøretøy og andre gjenstander.

– Farevarslet gjelder absolutt også Mjøsregionen, sier meteorologen.

Derimot ventes det snøfokk på grunn av snøbyger og kraftig vind i fjellet, også på Valdresflye.

Det er sendt ut gult farevarsel for kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge fra onsdag kveld. Faren skal være over fredag, ifølge varselet.


Fare for underkjølt regn

Granan forklarer at snøværet mest sannsynlig vil pågå store deler av dagen, og bevege seg nordover.

Det er litt bevegelse i det, det skal dra seg sakte nordover.

Statsmeteorolog Granan har dårlig nytt for den som har tenkt seg ut med bil i morgen.

Kjøreforholdene blir vanskelige, og blir det virkelig ille, bør man vurdere å la bilen stå. Det er nok en risiko for underkjølt regn i sørlige delen av Mjøsregionen.


Kan bli klarvær nyttårsaften

Etter denne bøtta med isvann fra Meteorologisk institutt, kan statsmeteorolog Espen Biseth Granan komme med noen trøstens ord. Nyttårsaften er det Vestlandet som tar av for nedbøren.

– Nyttårsaften ser lovende ut for Østlandets del. Det kommer vest- og nordvestlige vinder mot lørdagen, som innebærer en tørr værtype. Det er gode muligheter for lite skyer, og synkende temperatur.

Les også

Måtte flykte fra landet med sine elleve barn: Så banket Mona fra Biri på døra