Snubletråd for Rødt – og Ap

KOMMUNIST: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener «kommunisme» er en snubletråd for videre vekst.

KOMMUNIST: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener «kommunisme» er en snubletråd for videre vekst. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER  
Rødt-leder Bjørnar
Moxnes glatter over at han tapte voteringen om kommunisme-begrepet. Med klar margin vedtok partiet å beholde sin etablerte profil uten å la seg friste til en markedstilpasning, slik Moxnes tok til orde for.

Han fikk bare noen titalls delegater med seg i oppfatningen om at kommunisme er en snubletråd for partiets videre vekst.

Rødt har opplevd et eventyrlig oppsving. Nye medlemmer har kommet til. Målinger viser et potensial for makt lokalt, og etter hvert kanskje også sentralt.

Moxnes har rett i at kommunisme kan framstå som prevensjon mot videre vekst

Høyre og Fremskrittspartiet står selvsagt klare til å skremme velgere med bruk av kommunisme. Det så vi nylig i Regjeringens ordbruk 8. mai. Justisministeren vil garantert ikke bli den siste som lar seg friste til å skrive historie på eget vis.

Jonas Gahr Støre kunne nok også ha ønsket at Moxnes vant fram med sin interne språkvask. Kan hende trenger Ap drahjelp fra Rødt, slik som i Oslo, for å holde på eller å vinne posisjoner etter valget. En fersk og bevisst gjenbruk av kommunisme er selvsagt ikke det rødgrønne politikere ønsket seg aller mest.

Partiet Rødt har i deler av fagbevegelsen vunnet fram med sin kamp mot sosial dumping. Til Aps frustrasjon. Moxnes har rett i at kommunisme kan framstå som prevensjon mot videre vekst.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags