Ikke enige om Krossbu-åpning til påsken

Været bestemmer om Sognefjellsvegen blir brøytet fram til Krossbu til påske.  Foto: Vidar Heitkøtter

Været bestemmer om Sognefjellsvegen blir brøytet fram til Krossbu til påske. Foto: Vidar Heitkøtter

Artikkelen er over 3 år gammel

Lom-ordfører Bjarne Eiolf Holø var fornøyd med at fylkesveg 55 til Krossbu skulle åpnes til påske. Nå er det likevel ikke sikkert at det blir slik. Været bestemmer.

DEL

Tirsdag kunne Holø fornøyd melde at han hadde fått bekreftet fra Oppland fylkeskommune, som er vegeier for fylkesveg 55, at det skulle brøytes og åpnes veg fram til Krossbu før påske.

Onsdag kom det kontrabeskjed fra Oppland fylkeskommune:

– Det er feil, skriver assisterende fylkesrådmann Hjalmar Nørstebø-Solbjør i en epost til GD.

Det viser seg at vegen kun skal åpnes til påsken om det er vær og føre til det.

– Jeg gir meg ikke

Holø mente nyheten fra Oppland Fylkeskommune var svært god for de lokale reiselivsbedriftene i Lom og Gudbrandsdalen.

– Det at denne veistrekningen åpner gjør det attraktive fjellområdet bedre tilgjengelig, sa han tirsdag.

Etter Nørstebø-Solbjørs kontrabeskjed i en epost til GD, sier Holø at han ikke kan garantere at vegen blir åpen. De krysser nå fingrene for at vær og føre tillater det.

– Jeg har vært klar overfor fylkeskommunen at de ikke kan snu i denne saken. De har frest opp vegen, og dermed tatt bort muligheten til komme seg innover med andre fremkomstmidler, som scooter og ski. Som ordfører i Lom gir jeg meg ikke på dette, sier han til GD onsdag.

– Åpner til 1. mai

Assisterende fylkesrådmann Nørstebø-Solbjør skriver til GD at det ikke har vært et aktuelt tema for vegeier Oppland fylkeskommune at Sognefjellsvegen fram til Krossbu skulle åpne til påske.

– Planen er å åpne den delen av fv. 55 som er vinterstengt til 1. mai. det er til nå kun frest på strekningen og det gjenstår en god del arbeid før vegen er klar. Dette er ressurskrevende arbeid, og vegen krever etter åpning ekstra beredskap på grunn av rasfare og skiftende vær, skrev Nørstebø-Solbjør.

Fylkeskommunen, Statens vegvesen og Holø i Lom kommune har nå løpende dialog om utviklingen diskusjonen om åpning av vegen.

Artikkeltags