Sommeren fortsetter – strålende stabilt vær i hele Sør-Norge

Fra Ingierstrand Bad utenfor Oslo sentrum søndag kveld.

Fra Ingierstrand Bad utenfor Oslo sentrum søndag kveld. Foto:

Av

Sør-Norge går en strålende uke i vente, mens Nord-Norge får mer varierende vær.

DEL

Det blir sol og høye temperaturer hele den kommende uka i store deler av landet. Særlig i Sør-Norge og i Trøndelag vil det strålende været fortsette.

– Det ser ut til at det er liten fare for ettermiddagsbyger i indre strøk, men ellers fortsetter det pene været. Vi venter temperaturer opp mot 30 grader, forteller statsmeteorolog Per Egil Haga til NTB.

Det gode været ser også ut til å holde seg til neste helg, men det vil komme et væromslag mot slutten av neste helg. Etter det kan det bli lavere temperaturer.

Økt fare for skogbrann

Det tørre og varme været har også økt risikoen for skogbranner, særlig langs kysten i Sør-Norge, og de som ferdes i skog og mark bes være ekstra oppmerksomme.

– Vi vurderer nå å sende ut varsel for Trøndelag, og har allerede sendt ut varsel for resten av Sør-Norge, forteller Haga.

Varierende vær i Nord

Nord-Norge vil også få fint vær både førstkommende onsdag og til neste helg, men etter en fin helg nå blir været i nord betraktelig kaldere.

– Det blir kjølig start på uka, mens pålandsvind og høytrykk torsdag og fredag gjør at Nord-Norge først får flere finværsdager til neste helg.


Artikkeltags