Lørdag 10. juni klokken 14 åpner tre separatutstillinger på Oplandia senter for samtidskunst (tidligere Oppland Kunstsenter); Metonymiske landskap med grafikk av Patrik Berg, Arv og miljø med smykker av Putte H. Dal og 600 gram leire med keramiske arbeider av Nina Standerholen. De tre kunstnerne arbeider ut fra hvert sitt håndverk innenfor sentrale temaer i samtiden, som klima, natur og pågående endringsprosesser.

Patrik Berg (f. 1982) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Oslo og arbeider med grafikk, tegning og maleri. Berg er tro mot mediet grafikk og interessert i dets status som en kompleks kunstnerisk praksis snarere enn en metode for reproduksjon. Hans arbeider består av komposisjoner med planter og dyr som tematiserer livet på jorda, natur, klimadystopi, hvor vi er i tiden (nåtid), og fremtid. Han arbeider med tegning direkte i grafikkplaten som han trykker i små opplag. Utstillingen Metonymiske landskap på Oplandia senter for samtidskunst viser atmosfæriske etsninger og linosnitt som utforsker komposisjon og grafikkens estetiske potensiale.

www.patrik-berg.com

Putte H. Dal (f. 1969) er utdannet ved Moore College of Art and Design, og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun arbeider med konseptuelle smykker, objekter og skulpturer for gallerier og kunst i offentlige rom. Utstillingen i Oplandia senter for samtidskunst har tittelen Arv og miljø, tittelen spiller på dette kjente begrepet. Utstillingen tar bl.a. for seg familie, arv, natur og miljø med humoristiske skråblikk, brodd og engasjerende refleksjoner. Se for deg det globale frøhvelvet på Svalbard i form av en serie med bærbare frølagre. Verdensarv og miljøtiltak i globalt perspektiv.

www.puttehdal.com

Nina A. Standerholen (f. 1981) bor og arbeider på Vinstra. På Oplandia senter for samtidskunst viser hun nye keramiske arbeider. Et av arbeidene er en utforskende serie av leirkrukker/flasker/vaser bestående av 118 former. Utgangspunktet for hvert av de ulike objektene i utstillingen er en klump med nøyaktig 600 gram leire. Hver leirklump er hånddreiet i en lukket form, men med en liten åpning eller hals, som samtidig gjør dem til funksjonelle beholdere. Gjennom denne serien har Standerholen testet ut potensiale i 600 gram leire ved å forfølge et formuttrykk i langsom endring. Verket er prosessuelt, og viser hvordan en kunstnerisk idé forfølges og utvikles gjennom å prøve og feile steg for steg.

https://www.instagram.com/nastanderholen/

Besøksadresse: Kirkegata 68, Lillehammer
Åpningstider: onsdag-søndag 12-16
OBS! på åpningsdagen åpner vi først kl. 14.