Sommerglede og varmt fellesskap

Sommer: Seniorferie, til å bli grepet av. Forhåpentlig vis også inspirert.Foto: Asmund Hanslien

Sommer: Seniorferie, til å bli grepet av. Forhåpentlig vis også inspirert.Foto: Asmund Hanslien

DEL

gd mener27 eldre fra 75 til 93 år, de fleste fra nordre del av Ringsaker, ferier sammen litt lenger sør i bygda. Opplegg og regi: sambygdingene i lokale Røde Kors-foreninger.

De nærmeste har kanskje reist på ferie. Offentlig aktivitet stopper opp eller reduseres som følge av ferieavvikling. Eldre ringsaksokninger får ei uke fri fra den ensomheten som følger av at omgivelsene kommer i sommermodus.

25 frivillige gjør tiltaket mulig. Kostnader dekkes blant annet med pengebidrag fra andre foreninger og aktører som er opptatt av å gi denne gruppen eldre innbyggere ei annerledes sommeruke. Dette er frivillighet av første klasse.

– Vi passer på hverandre i sorg og glede. Jeg har aldri følt meg ensom, sier deltakeren som fikk sitt ferieopphold etter sykdom. Smil, latter og glede i reportasjebildene formelig lukter av sommerglede og varmt fellesskap.

Det er til å bli litt grepet av. Forhåpentlig vis også inspirert. All ære til Røde Kors i Ringsaker. Ideen fortjener å bli prøvd også andre steder.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags