The Maggini Quartet er tilbake i Lillehammer kirke for 20. gang, i konsert mandag 26. juni kl.20.00, med kvartetter av Mozart, Beethoven, og Dvorak.

Mangeårig kvartettmedlem cellist Michal Kaznowski døde dessverre brått for noen uker siden. Med på denne turen blir derfor cellist Ashok Klouda, som stiller opp i siste liten.

The Maggini Quartet ble stiftet i 1988. Kvartetten er etablert som en av de fineste engelske internasjonale stryke-kvartetter på grunn av sine konserter og sine mange prisbelønte plateinnspillinger. Kvartetten har også gjestet Festspillene i Bergen, Olavsfestdagene i Trondheim og Oslo Kammermusikkfestival med stor suksess. Kvartetten er spesielt kjent som forkjemper for det britiske kammermusikkrepertoaret. Dens totale salg av plater for Naxos’ prisvinnende serie med britisk kammermusikk utgjør mer enn 100 000 CD-er. Maggini vant «Gramophone Chamber Music Award of the Year 2001» for sin CD med Vaughan Williams’ kammermusikk.

Innspillingene av Walton, Britten, Moeran og Arnold Bax har alle vært «Editor’s Choice» i The Gramophone, mens innspillingen av Elgars kammermusikk med pianisten Peter Donohoe vant en «Diapason d’Or of the Year» i Frankrike. Kvartettens innspillinger har også fått strålende omtale i NRK P2s plateprogram, «På sporet».

Program:
Mozart: Quartet in Bb K458 ‘Hunt’
Beethoven: Quartet in D op 18/3
Dvorak: Quartet in F op 96 ‘American’

Billetter på tikkio.com eller ved inngangen (bankkort). Voksne kr.250, student/honnør kr.200.