Sondre fra Øyer kåret til en av de mest sexy i MGP

Sondrey er en av finalistene i Melodi Grand Prix 2020 i Trondheim Spektrum.

Sondrey er en av finalistene i Melodi Grand Prix 2020 i Trondheim Spektrum. Foto:

Av

Eurovision-fans har klart å finne et bilde av Sondre i bar overkropp – og kåret ham til en av årets mest sexy deltakere. – De er helt ville, sier han.

DEL

Sondre Mulongo Nystrøm, kjent under artistnavnet Sondrey, er den sjuende artisten på scenen i MGP-finalen i Trondheim lørdag kveld.

25-åringen – som er født i Kenya, men har vokst opp i Øyer – framfører låten «Take My Time». Han ankom finalebyen onsdag.

– Jeg sov mesteparten av turen. Jeg er rolig og liker å sove på flyturer og bussturer, røper Sondrey.

8.000 tilskuere

I Trondheim Spektrum er hver eneste av de 8.000 finalebillettene solgt.

– Jeg gleder meg skikkelig, og jeg er ikke nervøs. Det er nesten litt rart, men det kommer sikkert rett før jeg skal på scenen. Og så går det over, slår Sondrey fast.

Han omtaler ikke de andre finalistene som konkurrenter. Flere av dem kjenner hverandre fra underholdningsbransjen.

Nå skal han passe på å holde seg frisk og unngå å bli hes.

Han lover dansing, sang og flørting med TV-kameraene, og mye selvsikkerhet. Låten beskriver han som Michael Jackson-inspirert, funky, dansbar og full av energi og positivitet.

– Jeg vil si at den har det som skal til i Europa. Så får vi se om det norske folk liker den, sier Sondrey.

Sondrey har opplevd stor interesse fra Eurovision-fans internasjonalt, særlig i Nederland og Spania.

Sondrey har opplevd stor interesse fra Eurovision-fans internasjonalt, særlig i Nederland og Spania. Foto:

Interesse fra utlandet

Han har opplevd stor interesse fra Eurovision-fans internasjonalt, særlig i Nederland og Spania.

– Jeg har fått en ny fanskare i tillegg til den jeg har fra før. Dette er så mye større enn det man tror her i Norge. Jeg har ikke sett så mye på MGP og Eurovision, så ved å komme inn i dette innså jeg at det er alvorlig svært, sier Sondrey.

Han har også opplevd å bli kåret til en av de mest sexy deltakerne i år – i bar overkropp.

– De hadde funnet et bilde som jeg trodde jeg hadde slettet. De må ha googlet bra, sier artisten.

– Jeg fikk litt sjokk. Det var jo positivt, men jeg ikke vant til slikt. Det ble litt sterk kost. De er helt ville, legger han til.

Åttendeplass

Låtskrivere på Sondreys låt er Ola Frøyen, Eric Lumiere og Terchi Pippuri.

Bookmakerne har Sondrey på en åttendeplass og mener det er 2 prosents sjanse for at han går til topps i den norske finalen, ifølge Eurovisionworlds oversikt.

Den store favoritten er Ulrikke Brandstorp og låten «Attention», som spillselskapene mener har 42 prosents sjanse til å vinne. Så følger Raylee med «Wild» og Didrik og Emil Solli-Tangen og deres «Out of Air», begge med 12 prosent.

60 år i Eurovision

Norge markerer i 2020 sitt 60. år med Eurovision Song Contest-deltakelse.

I forkant av den norske finalen har det vært delfinaler for fem landsdeler, alle holdt på Fornebu. I tillegg var halvparten av artistene i finalen direktekvalifisert.

Den norske finalen er for første gang i historien lagt til Trondheim, og det er første gang siden 1989 at den ikke holdes i Oslo.

For sjette gang er Kåre Magnus Bergh programleder, og med seg har han MGP-debutantene Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase.

Finale i Nederland

Finalen i Eurovision Song Contest går i Nederland, etter at Duncan Laurence og «Arcade» vant i Tel Aviv i 2019. Norge er i den første semifinalen, som holdes tirsdag 12. mai i Ahoy Arena i Rotterdam.

Bare 10 av de 17 landene i den første semifinalen går videre til selve finalen, som holdes samme sted lørdag 16. mai. Men statistikken taler for Norge, som med to unntak har fått finaleplass de ti siste årene. I vår semifinale møter vi blant andre Eurovision-stormaktene Irland og Sverige.

Høyt allerede før artistvalg

Arrangøren Nederland er direktekvalifisert til finalen sammen med «de fem store» i Den europeiske kringkastingsunionen – Storbritannia, Spania, Italia, Frankrike og Tyskland.

Selv før Norge har valgt sin artist ligger vi høyt oppe på spillselskapenes lister. Øverst er Italia, som stiller med Diodato og låten «Fai rumore». Så følger de foreløpig artistløse landene Sverige og Russland – og deretter Norge.

Artikkeltags