Klokken 11 i formiddag ble de 10 artistene som skal delta i høstens sesong av Stjernekamp presentert, med øyværingen som en av de ti utvalgte, blant flere etablerte artister.

Friidrett og youtube

Sondrey heter egentlig Sondre Nystrøm, og kommer fra Øyer i Oppland. Han har deltatt i flere sangkonkurranser på TV 2, senest i The Stream i 2016. Etter deltakelsen fikk han platekontrakt og har siden det spilt konserter i Norge og utlandet. Han utdanner seg nå ved musikkskolen Limpi på Lillehammer. Tidligere har han også vært en aktiv friidrettsutøver og har en personlig rekord på 100 meter på 10,78, ifølge presentasjonen fra NRK.

Nystrøm har også hatt sin egen Youtube-kanal, hvor han har sunget coverlåter av andre artister. Han jobber nå med artister fra Canada, og skal slippe sitt debutalbum senere i år.

Skyhøye forventinger

– Forventningene er skyhøye, for vi har blitt blåst av banen år etter år. Noen er kjente, og noen er ukjente, men det har vist seg til slutt at det ikke har noe å si, sier Mona B. Riise til NRK.

Tidligere har deltakerne blant annet konkurrert i alt fra opera og hiphop til country og joik.

Riise og Thomas Felberg utgjør den faste dommerduoen. Etter hvert som sjangrene skifter, får de selskap av en rekke fagdommere. Riise mener det er vanskelig å peke på en favoritt på forhånd.

– Ofte er det ikke de mest drevne, som har stått mest på scenen, som vinner. Med Ella Marie var det en person som hadde en helt egen kraft på scenen, som gjorde at vi ble forelsket, sier Riise til NRK.

De 10 artistene som deltar i år er:

Sondrey (24)

Adrian Jørgensen (27)

Beate Lech (44)

Åge Sten Nilsen (49)

Andrea Santiago (17)

Kim Rysstad (37)

Anette Amelia Hoff Larsen (36)

Kari Gjærum (66)

Bilal Saab (19)

Hanne Sørvaag (39)

Tidligere Stjernekamp-vinnere

  • 2012: Rita Eriksen
  • 2013: Silya Nymoen
  • 2014: Nora Foss Al-Jabri
  • 2015: Maria Haukaas Mittet
  • 2016: Knut Anders Sørum
  • 2017: Adam Douglas
  • 2018: Ella Marie Hætta Isaksen