Søppelhuene herjer i fjellet

ORK: – Denne måten å ligge samfunnet til last på, hører ikke hører noe sted hjemme. (Innsendt bilde)

ORK: – Denne måten å ligge samfunnet til last på, hører ikke hører noe sted hjemme. (Innsendt bilde)

DEL

gd mener

Bildet av hvordan det så ut rundt søppelcontainerne på Ljøsheim i Ringsaker sist helg, framstår som sterk dokumentasjon av skamløshet, lidderlighet og hodeløs framferd. Eksempelet er dessverre ikke enestående. I helga ble det publisert dokumentasjon av tilsvarende gjerninger på Venabygdsfjellet. Slike syndere finner vi dessverre over alt.

Når små, ubemannede miljøstasjoner og oppsamlingspunkter som dette med ujamne mellomrom blir dumpeplasser for folk som ikke orker å gjøre dette skikkelig, er det fordi de vet de kommer unna uten påtale og straff. Vi som ser, lukker øynene, i visshet om at det står et apparat klart til å rydde opp etter grisene. De som skal rydde kommer, og en dag eller to senere er alle spor borte.

Kostnadene deles på alle. De er en del av de kommunale avgiftene vi gjerne klager på når fakturaen kommer. Den som dumpet søpla ved Ljøsheim, gjorde renovasjonstjenesten litt dyrere for alle i Ringsaker, slik den som gjorde det samme på Venabygdsfjellet får fordelt kostnadene på andre MGR-abonnenter i midtdalen.

Vi skal ikke moralisere over hva folk ønsker å kvitte seg med, men mener det er grunn til å reagere på hvordan man kvitter seg med det gamle. Det er faktisk opprettet miljøvennlige ordninger og sikre mottak for det meste i rimelig nærhet for de fleste i vårt distrikt.

Vi kan ikke ha det slik som vist ved Ljøsheim og på Venabygdsfjellet. Det er heller ingen mening i at renovasjonsselskapene skal montere overvåkingsutstyr og dokumentere alle besøkende, for å unngå at det kommer et søppelhue som ikke orker bryderiet med å kjøre til nærmeste bemannede miljøstasjon.

For det er ork det handler om, ork og en snev av forståelse for at denne måten å ligge samfunnet til last på ikke hører noe sted hjemme.

Slik så det ut ved søppelcontainerne ved hyttefeltet: – Noe er feil!

- Jeg har aldri vært borti så mye søppeltrafikk som i år

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags